Όταν η OpenAI ανακοίνωσε πέρυσι την επέκτασή της στο Λονδίνο, εγκατέστησε το πρώτο μη αμερικανικό γραφείο της κάτω από τη μύτη της DeepMind της Google, ενός από τους μεγαλύτερους αντιπάλους της στην τεχνητή νοημοσύνη.

Ανάλυση των δεδομένων του LinkedIn αποκαλύπτει ότι η OpenAI έχει προχωρήσει σε ένα… όργιο προσλήψεων στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες και έχει μάλιστα αποσπάσει ένα βασικό στέλεχος από την DeepMind.

Σύννεφα στη σχέση της Microsoft με την OpenAI

Η OpenAI έχει προσλάβει πολλά στελέχη με ταχείς ρυθμούς από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με ανάλυση των προφίλ στο LinkedIn από το Business Insider, με πολλές από τις νέες προσλήψεις να ξεκινούν τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους της OpenAI στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν στην εταιρεία από τον Μάρτιο και μετά φέτος

Οι περισσότερες από τις θέσεις αφορούν μηχανικούς λογισμικού και το «go-to-market», ένας ρόλος που αφορά τον τρόπο με τον οποίο μια εταιρεία επιλέγει να αναπτύξει και να ενημερώσει τα προϊόντα της σε διάφορες αγορές.

Περισσότεροι από τους μισούς υπαλλήλους της OpenAI στο Ηνωμένο Βασίλειο ξεκίνησαν στην εταιρεία από τον Μάρτιο και μετά φέτος, σύμφωνα με την ανάλυση του Business Insider για πάνω από 60 θέσεις πλήρους απασχόλησης στη Βρετανία. Οι νέες προσλήψεις της εταιρείας εκεί προήλθαν από διάφορες εταιρείες, όπως η Meta, η Salesforce και η Snap.

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες πρόσφατες προσλήψεις είναι ο Thibault Sottiaux, βασικό στέλεχος στην ομάδα δημιουργίας της οικογένειας μοντέλων AI Gemini της Google, ο οποίος αναφέρεται ονομαστικά στα ερευνητικά έγγραφα τόσο του αρχικού όσο και του μοντέλου έκδοσης 1.5. Πιο πρόσφατα, ο Sottiaux διηύθυνε μια ομάδα στην DeepMind που εκπαίδευσε τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης χρησιμοποιώντας ανθρώπινη ανατροφοδότηση. Στην OpenAI, η θέση εργασίας του αναφέρεται ως «μέλος του τεχνικού προσωπικού», σύμφωνα με το σχετικό προφίλ στο LinkedIn.

Η OpenAI παρουσίασε αρκετά νέα προϊόντα τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της νέας φωνητικής λειτουργίας της και της SearchGPT, μιας πλήρους μηχανής αναζήτησης, πλήρως ανταγωνιστικής προς την αντίστοιχη πρόταση της Google. Εργάζεται επίσης εντατικά πάνω στο GPT-5, το επόμενο μοντέλο-ναυαρχίδα της.

Πέρυσι, η Google συνδύασε τη μονάδα DeepMind με την βασική ομάδα AI της για να σχηματίσει την μετονομασμένη Google DeepMind. Η μονάδα κατασκεύασε το Gemini, έναν άμεσο ανταγωνιστή του μοντέλου GPT-4 της OpenAI, και εργάζεται πλέον πάνω στο επόμενο μεγάλο μοντέλο, το οποίο αναμένεται να ανταγωνιστεί το GPT-5.

Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο, η Microsoft, που υποστηρίζει την OpenAI, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει επίσης ένα ξεχωριστό κέντρο AI στο Λονδίνο, ανεβάζοντας τον πήχη στον πόλεμο για αναζήτηση ταλέντων στον τομέα της τεχνητή νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη