Με κέρδη της τάξης του 1,8% έκλεισε την εβδομάδα ο χρυσός, καθώς η αυξανόμενη ένταση στη Μέση Ανατολή στρέφει τους επενδυτές στην αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών επιλογών με το πολύτιμο μέταλλο να γίνεται πιο ελκυστικό λόγω των προσδοκιών για την μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Η τιμή του χρυσού έκλεισε στα 2,443.29 δολάρια η ουγγιά και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στις ΗΠΑ  στα 2,440.20.

Commodities: Συνωστίζονται στην έξοδο οι ταύροι της αγοράς

«Σε αυτό το επίπεδο αναμένουμε οπισθοχώρηση και κάποια κερδοφορία, αλλά βασικά εδώ υπάρχουν πολύ περισσότερες ανοδικές δυνατότητες από τον κίνδυνο πτώσης», εξηγεί ο Alex Ebkarian, διευθύνων σύμβουλος της Allegiance Gold.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή οι αποδόσεις των 10ετών των ΗΠΑ έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο και το δολάριο έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο, αφού τα στοιχεία έδειξαν ότι οι εργοδότες πρόσθεσαν λιγότερες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο από ό,τι είχαν προβλέψει οι οικονομολόγοι, ενώ το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 4,3%.

Εβδομαδιαία κέρδη για ασήμι και πλατίνα

Τα στοιχεία ακολουθούν τα σχόλια του προέδρου της Fed, Τζερόμ Πάουελ, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να μειωθούν μτον Σεπτέμβριο, εάν η οικονομία των ΗΠΑ ακολουθήσει την αναμενόμενη πορεία της.

Ο χρυσός  θεωρείται παραδοσιακά αντιστάθμιση έναντι γεωπολιτικών και οικονομικών κινδύνων και τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής του περιουσιακού στοιχείου.

«Η αγορά μόλις τώρα συνυπολογίζει περισσότερες από 70% πιθανότητες για περικοπή 50 μονάδων βάσης από τη Fed στη συνεδρίαση της FOMC του Σεπτεμβρίου”, δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής αγοράς στην Kitco Metals σε σημείωμα.

Τέλος με κέρδη έκλεισαν την εβδομάδα το ασήμι και η πλατίνα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities