Τα παγκόσμια hedge funds συνέχισαν να προσθέτουν πτωτικά στοιχήματα σε μετοχές στα χαρτοφυλάκια τους την εβδομάδα έως την 1η Αυγούστου, όταν νέα στοιχεία πυροδότησαν φόβους ότι η αμερικανική οικονομία επιβραδύνεται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, ανέφερε η Goldman Sachs σε σημείωμά της προς τους πελάτες της.

Γεν: Γιατί τα hedge funds έκλεισαν τις short θέσεις τους

Σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που τα στοιχήματα των hedge funds ότι οι μετοχές θα πέσουν ξεπέρασαν την προσθήκη θέσεων long, ανέφερε η Goldman, σημειώνοντας ότι προστέθηκε μία θέση long για κάθε 3,3 short στοιχήματα.

Ο Nasdaq Composite υποχώρησε σε διορθωτικό έδαφος την Παρασκευή, αφού τα οικονομικά στοιχεία για δύο διαδοχικές ημέρες έδειχναν ταχύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση. Προστέθηκαν λιγότερες θέσεις εργασίας από τις αναμενόμενες και η μεταποιητική δραστηριότητα μειώθηκε. Ο δείκτης έκλεισε με πτώση 2,43%.

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου μείωσαν την έκθεσή τους σε επτά από τους 11 παγκόσμιους τομείς. Σε αυτούς περιλαμβάνονταν οι χρηματοπιστωτικοί, οι βιομηχανικοί, τα ακίνητα και η ενέργεια. Οι μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης πωλήθηκαν επίσης με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου έχουν διαλύσει τα στοιχήματα κινδύνου εδώ και δύο εβδομάδες και την Παρασκευή τα θεμελιώδη long/short hedge funds είχαν τη χειρότερη ημέρα τους από τον Ιούνιο του 2022, με την απόδοσή τους να υποχωρεί κατά μέσο όρο 1,8%, ανέφερε η Goldman Sachs σε ξεχωριστό σημείωμα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή