Οικονομική βοήθεια ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περισσότερους από 43.000 αγρότες, κτηνοτρόφους και ιδιοκτήτες δασικών εκτάσεων που αντιμετώπισαν διακρίσεις στο παρελθόν στα προγράμματα δανεισμού αγροτικών εκμεταλλεύσεων του οργανισμού, αποφασισε να χορηγήσει το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ.

ΗΠΑ: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα για την απασχόληση

Ο νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού διέθεσε 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια για τις πληρωμές λόγω διακρίσεων. Επί δεκαετίες, οι μαύροι αγρότες και άλλες υποεκπροσωπούμενες ομάδες στη γεωργία ισχυρίζονταν ότι υπήρχε προκατάληψη στα προγράμματα αγροτικών δανείων του οργανισμού.

“Για πάρα πολύ καιρό, πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι βίωναν διακρίσεις στα προγράμματα αγροτικών δανείων και δεν είχαν την ίδια πρόσβαση σε ομοσπονδιακούς πόρους και υποστήριξη”, ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Στους δικαιούχους των πληρωμών περιλαμβάνονται περισσότεροι από 23.000 άνθρωποι που έχουν ή είχαν στο παρελθόν γεωργική εκμετάλλευση και άλλοι 20.000 που ανέφεραν ότι δεν μπόρεσαν να έχουν γεωργική εκμετάλλευση λόγω διακρίσεων στη διαδικασία δανείων του υπουργείου Γεωργίας (USDA).

Τα αγροτικά δάνεια από το USDA θεωρούνται συχνά η τελευταία λύση για τους αγρότες που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε πίστωση από τις παραδοσιακές τράπεζες.

Δάνεια με υψηλότερα επιτόκια

Παραδείγματα τύπων διακρίσεων που αντιμετωπίζουν οι αγρότες θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη λήψη υψηλότερων επιτοκίων, την έγκριση ενός δανείου πολύ αργά κατά τη διάρκεια της γεωργικής περιόδου ή την έλλειψη βοήθειας από τους υπαλλήλους δανείων, δήλωσε ο υπουργός Γεωργίας Τομ Βίλσακ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη.

Το USDA λειτουργούσε με έλλειμμα εμπιστοσύνης με πολλούς από τους πελάτες και τους δυνητικούς πελάτες μας”, δήλωσε. «Δεν αισθάνονταν ότι τα προγράμματά μας ήταν σχεδιασμένα γι’ αυτούς, και σε πολλές περιπτώσεις είχαν δίκιο».

Το USDA άρχισε να δέχεται αιτήσεις για τα χρήματα τον περασμένο Ιούλιο. Οι αγρότες έπρεπε να περιγράψουν λεπτομερώς τις εμπειρίες τους από διακρίσεις από το προσωπικό του USDA και τις συνέπειες που βίωσαν ως αποτέλεσμα.
Το USDA δεν παρείχε δημογραφικά στοιχεία για τους αγρότες που έλαβαν πληρωμές, σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή