Το νέο… όραμα του Μασκ, το Ad Astra – που σημαίνει «στα αστέρια» στα λατινικά – έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο πριν από το σχολικό έτος 2024 έως 2025, εφόσον το τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Τέξας εγκρίνει την άδειά του, σύμφωνα με δήλωση την Τετάρτη. Επί του παρόντος, τα παιδιά ηλικίας μεταξύ 3 και 9 ετών μπορούν να υποβάλουν αίτηση, αν και τελικά σχεδιάζει να γίνει σχολείο K-12, σύμφωνα με το qz.com.

Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς φέρνει πιο κοντά Ζάκερμπεργκ και Μασκ

Σαν μία γραμμή συναρμολόγησης

Επικεντρωμένο στην επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τα μαθηματικά, το σχολείο είναι διάδοχος ενός μη κερδοσκοπικού σχολείου που ιδρύθηκε από τον Mασκ το 2014, αφού απέσυρε πέντε από τα παιδιά του από το δημόσιο σχολείο τους, λέγοντας στο Business Insider εκείνη την εποχή ότι «δεν είδε τα κανονικά σχολεία να κάνουν τα πράγματα που νόμιζα ότι έπρεπε να γίνουν».

O Mασκ οραματίστηκε ένα σχολείο που θα αφαιρούσε τα επίπεδα των τάξεων και θα έκανε «όλα τα παιδιά να περνούν από την ίδια τάξη ταυτόχρονα, σαν μια γραμμή συναρμολόγησης».

Το αρχικό σχολείο είχε την έδρα του στα κεντρικά γραφεία της SpaceX στο Hawthorne της Καλιφόρνια και εξυπηρετούσε τους υπαλλήλους της αεροδιαστημικής εταιρείας. Το 2020, μετατοπίστηκε στην ηλεκτρονική εκπαίδευση και άλλαξε το όνομά της σε Astra Nova.

Το σχολείο είναι μέρος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού του Mασκ, του Ιδρύματος, το οποίο φέρεται να σχεδιάζει να χτίσει τελικά ένα φουτουριστικό πανεπιστήμιο στο Τέξας και να υποβάλει αίτηση για διαπίστευση στη Νότια Ένωση Κολεγίων και Σχολείων Επιτροπή για τα κολέγια. Το Ίδρυμα έλαβε 100 εκατομμύρια δολάρια από τον Mασκ και σκόπευε να προσλάβει 11 καθηγητές μέχρι τα τέλη Ιουνίου, σύμφωνα με το Bloomberg News.

Η Texas Utopia

Το Ad Astra βρίσκεται στο Bastrop, μια αγροτική κοινότητα που έχει μετατραπεί από τον Mασκ σε κόμβο για πολλές από τις εταιρείες του. Τόσο η Boring Company όσο και η Starlink της SpaceX έχουν εγκαταστάσεις στο Bastrop, ενώ το κοντινό «Hyperloop Plaza» του Mασκ φιλοξενεί το «Boring Bodega» και ένα κομμωτήριο. Η X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι προσλαμβάνει εργαζόμενους για ένα νέο κέντρο υποστήριξης που θα εδρεύει επίσης στο Hyperloop Plaza.

Η Wall Street Journal, επικαλούμενη ανθρώπους εξοικειωμένους με τα σχέδια του Mασκ, ανέφερε πέρυσι ότι ο μεγιστάνας στοχεύει να χτίσει τη δική του «Texas Utopia» ενσωματωμένη στην κομητεία Bastrop, η οποία απέχει περίπου 35 μίλια από το Όστιν, όπου εδρεύει η Tesla και έχει ένα εκτεταμένο εργοστάσιο. Τα στελέχη των εταιρειών του Μασκ ήθελαν οι τοπικοί υπάλληλοι να έχουν μια περιοχή για να ζουν σε νέα σπίτια με ενοίκια κάτω από τα όρια της αγοράς. Η πόλη της εταιρείας, όπως είναι γνωστές αυτές οι εξελίξεις, θα μπορούσε να ονομαστεί «Snailbrook» από τη μασκότ της The Boring Co.

Η συμμετοχή του Mασκ στην κοινότητα έχει αντιμετωπιστεί τόσο με επαίνους όσο και με εκνευρισμό από τους κατοίκους. Από το 2021, προφανώς έχει φέρει περίπου 1.200 θέσεις εργασίας στην κομητεία Baltrop. Από την άλλη, η SpaceX και η Boring Co. έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 13 παραβιάσεις της Επιτροπής του Τέξας για την Ποιότητα του Περιβάλλοντος, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων σημαντικών παραβιάσεων, ανέφερε η Community Impact.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή