Το ποσοστό ανεργίας στη Βουλγαρία τον Ιούνιο του 2024, εκφρασμένο ως αναλογία του αριθμού των ανέργων προς το εργατικό δυναμικό, διαμορφώθηκε στο 4,5%, όσο ήταν και το ποσοστό του Μαΐου, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη.

Politico: Γιατί η Βουλγαρία δεν θα ενταχθεί στην Ευρωζώνη το 2025

Ο αριθμός των ανέργων στη Βουλγαρία ανήλθε σε 141.000 άτομα τον Ιούνιο, έναντι 139.000 τον Μάιο

Η ανεργία τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες στη χώρα ήταν 4,5%. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχούσε σε 66.000 άνεργες γυναίκες και 75.000 ανέργους άνδρες τον Ιούνιο. Το ποσοστό ανεργίας των νέων στη Βουλγαρία διατηρήθηκε επίσης και τον Ιούνιο στο επίπεδο του 14% που καταγράφηκε τον Μάιο.

Η ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση παρέμεινε στο 6% τον Ιούνιο του 2024, στα ίδια επίπεδα που ήταν και τον Μάρτιο, τον Απρίλιο και τον Μάιο. Στην ευρωζώνη, η ανεργία αυξήθηκε ελαφρά από 6,4% τον Μάιο σε 6,5% τον Ιούνιο. Τον Ιούνιο του 2023, το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ ήταν και πάλι 6% και στη ζώνη του ευρώ 6,5%.

Tηνν ίδια στιγμή, από τα χαμηλότερα στην Ευρώπη είναι το ποσοστό των Ελλήνων έως 29 ετών που εργάζονται, δείχνουν τα στοιχεία της Eυrostat, μια δυσοίωνη εικόνα για τις επαγγελματικές προοπτικές των νέων στη χώρα.

Το ποσοστό στην Ελλάδα μόλις που αγγίζει το 53%, ενώ στην Ολλανδία φτάνει το 83%.Τα νούμερα αυτά σίγουρα δεν καλύπτουν τη μαύρη εργασία, είναι όμως ενδεικτικά της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Ίσως η σωστότερη διατύπωση θα ήταν πως οι μισοί νέοι κολλάνε ένσημα ενώ οι άλλοι όχι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή