Δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχοι στην Βρετανία «βρίσκονται στο οικονομικό χείλος του γκρεμού» εξαιτίας της απόφασης της κυβέρνησης να περιορίσει ριζικά τις χειμερινές πληρωμές καυσίμων, σημειώνβει ο Guardian.

Η υπουργός Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς, επέλεξε να εισαγάγει ένα οριο  εισοδήματος για τις πληρωμές, με μόνο όσους λαμβάνουν συνταξιοδοτικό επίδομα να πληρούν τις προϋποθέσεις, δηλώνοντας ότι ήταν μία από τις “δύσκολες αποφάσεις” που έπρεπε να λάβει, καθώς κατηγόρησε τους Συντηρητικούς ότι άφησαν 22 δισ. λίρες σε μη χρηματοδοτούμενες υποχρεώσεις.

Βρετανία : Θα διοργανώσει διεθνή επενδυτική σύνοδο κορυφής στις 14 Οκτωβρίου

Η απόφαση αφαιρεί τις πληρωμές από περίπου 10 εκατομμύρια συνταξιούχους στην Αγγλία και την Ουαλία. Αξιωματούχοι δήλωσαν αυτό το Σαββατοκύριακο ότι η πολιτική αυτή θα περιλαμβάνεται σε μια δέσμη μέτρων “για να διορθωθούν τα θεμέλια της οικονομίας”.

Μια νέα ανάλυση από την Policy in Practice, μια εταιρεία λογισμικού και ανάλυσης κοινωνικής πολιτικής, δείχνει ότι περίπου 130.000 άνθρωποι θα χάσουν τις πληρωμές για το χειμερινό καύσιμο στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή υπερβαίνουν έως και 500 λίρες ετησίως το όριο για τη λήψη του συνταξιοδοτικού επιδόματος, γεγονός που τους καθιστά μη επιλέξιμους για το επίδομα.

Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι μπορεί να καταλήξουν σε χειρότερη κατάσταση από ορισμένους από εκείνους που πληρούν τις προϋποθέσεις για την πληρωμή. Υπολογίζεται ότι 850.000 ηλικιωμένοι είναι επίσης επιλέξιμοι για το pension credit στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά δεν το διεκδικούν.

Ο Jan Shortt, γενικός γραμματέας της Εθνικής Συνέλευσης Συνταξιούχων, μιας οργάνωσης εκστρατείας για τους ηλικιωμένους στο Ηνωμένο Βασίλειο, προειδοποίησε για τον κίνδυνο υψηλότερων εισαγωγών στα νοσοκομεία και περισσότερων θανάτων: “Τον πραγματικό πόνο θα τον αισθανθούν όσοι βρίσκονται ακριβώς πάνω από το όριο που δικαιούνται την πίστωση σύνταξης. Βρίσκονται σε ένα περβάζι και ορισμένοι από αυτούς θα πέσουν σε σιωπηλή φτώχεια. “Θα έχουμε περισσότερα κρύα, υγρά και μουχλιασμένα σπίτια, επειδή οι άνθρωποι θα κλείνουν τη θέρμανσή τους μόνο και μόνο για να τα βγάλουν πέρα”.

Η Ros Altmann, πρώην υπουργός συντάξεων των Συντηρητικών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έκανε ένα “πραγματικό λάθος” καταργώντας το επίδομα θέρμανσης για το χειμώνα για εκατομμύρια συνταξιούχους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή