Διεθνή επενδυτική σύνοδο κορυφής θα διοργανωσνει η Βρετανία στις 14 Οκτωβρίου.

Ο πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ θα συγκεντρώσει έως και 300 ηγέτες της βιομηχανίας για να προωθήσει καταλυτικά τις επενδύσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση σε ανακοίνωσή της.

Βρετανία: Ο φορολογικός γρίφος της υπουργού Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η σύνοδος κορυφής του Οκτωβρίου «θα επιτρέψει στους παγκόσμιους ηγέτες των επιχειρήσεων να ακούσουν απευθείας από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου πώς αυτή η κυβέρνηση θα προωθήσει τις μελλοντικές επενδύσεις.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων Τζόναθαν Ρέινολντς αναμένεται να υποστηρίξει στους επενδυτές ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένας ώριμος εμπορικός εταίρος που θα επιτρέψει στις βρετανικές επιχειρήσεις να σχεδιάσουν βιώσιμες επενδύσεις και οικονομική ανάπτυξη για την επόμενη δεκαετία, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σε ομιλία της τον περασμένο μήνα, η υπουργος Οικονομικών Ρέιτσελ Ριβς ανέφερε πως  η ανάλυση του υπουργείου Οικονομικών δείχνει ότι αν η οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου είχε αναπτυχθεί με το μέσο ρυθμό των άλλων οικονομιών του ΟΟΣΑ τα τελευταία 13 χρόνια, θα ήταν πάνω από 140 δισεκατομμύρια λίρες μεγαλύτερη.

Ο Κιρ Στάρμερ , του οποίου το Εργατικό Κόμμα επέστρεψε στην κυβέρνηση μετά από 14 χρόνια στην αντιπολίτευση με μια συντριπτική νίκη στις εκλογές της 4ης Ιουλίου, έχει καταστήσει την οικονομική ανάπτυξη κεντρική αποστολή της κυβέρνησής του.

Ο Κ. Στάρμερ δήλωσε ότι θέλει να αυξήσει τη συνολική οικονομική ανάπτυξη σε περίπου 2,5% ετησίως, παρόμοια με τον μέσο όρο της Βρετανίας πριν από την οικονομική κρίση.

Η σύνοδος κορυφής αποτελεί βασικό ορόσημο στην αναπτυξιακή αποστολή της κυβέρνησης και θα στηρίξει μια σύγχρονη βιομηχανική στρατηγική, τονιζεται στην ανακοίνωση της βρετανικής κυέρνησης.

Βασίζεται στη φιλοδοξία του Ηνωμένου Βασιλείου να διατηρήσει την υψηλότερη διατηρήσιμη ανάπτυξη στην G7, συνεργαζόμενο με τον ιδιωτικό τομέα για να αξιοποιήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις βρετανικές βιομηχανίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή