Οι ΗΠΑ ενημερώνουν τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν το Λίβανο, ενώ προχωρούν στην ανάπτυξη περισσότερων πολεμικών μέσων στη Μέση Ανατολή, λαμβάνοντας προληπτικά κι αμυντικά μέτρα, σύμφωνα με τον Τζόναθαν Φίνερ αναπληρωτή Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Μπάιντεν: Ελπίζω το Ιράν να επιδείξει τελικά αυτοσυγκράτηση

«Ο στόχος μας είναι η αποκλιμάκωση, ο στόχος μας είναι η αποτροπή, ο στόχος μας είναι η άμυνα του Ισραήλ», δήλωσε ο Φίνερ σε μία συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι CBS και στην εκπομπή «Face the Nation».

Οι περιφερειακές εντάσεις έχουν κλιμακωθεί μετά από τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια, του ηγέτη της Χαμάς, την Τετάρτη στην Τεχεράνη, μία ημέρα μετά από την επιδρομή των Ισραηλινών στη Βηρυτό και την εξουδετέρωση του Φουάντ Σουκρ υψηλόβαθμου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ, που όπως και η Χαμάς υποστηρίζεται από το Ιράν.

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ελπίδα πως το Ιράν θα επιδείξει τελικά αυτοσυγκράτηση παρά τις απειλές ότι θα εκδικηθεί για την προ ημερών δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, εν μέσω φόβων για γενικευμένη σύρραξη στη Μέση Ανατολή.

Οι περιφερειακές εντάσεις κλιμακώθηκαν επικίνδυνα μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς, την περασμένη Τετάρτη στην Τεχεράνη, μια ημέρα μετά το ισραηλινό πλήγμα στη Βηρυτό που στοίχισε τη ζωή σε ανώτερο διοικητή του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολάχ, η οποία – όπως και η Χαμάς – υποστηρίζεται από το Ιράν.

Το Ιράν και η Χαμάς κατηγορούν το Ισραήλ για τη δολοφονία του Χανίγια και μαζί με τη Χεζμπολάχ έχουν ορκιστεί εκδίκηση. Το Ισραήλ δεν έχει αναλάβει αλλά ούτε έχει αρνηθεί την ευθύνη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κόσμος
Le Bristol Hotel: Οι τρελές απαιτήσεις των πλούσιων και διάσημων πελατών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού
Inbox |

Le Bristol Hotel: Οι τρελές απαιτήσεις των πλούσιων και διάσημων πελατών των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού

Καταφύγιο για τους ισχυρούς, η κερδισμένη φήμη του ως ένα ασφαλές μέρος με εξαιρετική ζεστή σοκολάτα έχει προσελκύσει επισκέπτες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Γούντι Άλεν