Χειρόγραφες επιστολές και κάρτες από την «οικεία» πριγκίπισσα Νταϊάνα προς την πρώην οικονόμο της οικογένειάς της πουλήθηκαν σε δημοπρασία για συνολικά 51.850 βρετανικές λίρες.

Τα γράμματα στάλθηκαν στη Violet Collison, την οικονόμο στο Park House στο κτήμα Sandringham, όπου η πριγκίπισσα πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Το κτήμα είχε νοικιασει η οικογένεια της Νταϊάνα απο τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Βασιλιάς Κάρολος: Αυξήθηκαν τα κέρδη του – Πόσο αξίζει

Η οικονόμος διατηρησε την επαφή της με την αείμνηστη πριγκίπισσα, σημειώνει το BBC,  και έστειλε δώρα σε αυτήν και στους πρίγκιπες, Γουίλιαμ και Χάρι, για τα οποία η Νταϊάνα απάντησε με ευχαριστήρια γράμματα και χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Τα αντικείμενα βγήκαν στο σφυρί στον οίκο δημοπρασιών Sworders στο Stansted Mountfitchet του Έσσεξ.

Ένα από τα γράμματα, γραμμένα στο σημειωματάριο του Παλατιού του Μπάκιγχαμ, στάλθηκε μόλις τρεις εβδομάδες πριν τον γάμο της Νταϊάνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο.
«Όλοι είναι μανιωδώς απασχολημένοι εδώ κάνοντας στολισμούς της τελευταίας στιγμής», παρατήρησε η τότε λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ, προσθέτοντας: «Η μέλλουσα νύφη παρέμεινε αρκετά ήρεμη!»

Ευγενική και γεναιόδωρη

Σε μια άλλη επιστολή από τον Σεπτέμβριο του 1984, η Νταϊάνα ευχαριστεί την πρώην οικονόμο της – την οποία αποκαλει «Κόλι» – για ένα δώρο στον πρίγκιπα Χάρι.

Η ίδια έγραψε: «Ο Γουίλιαμ λατρεύει τον μικρό του αδερφό και περνάει όλη την ώρα ρίχνοντας ατελείωτες αγκαλιές και φιλιά πάνω από τον Χάρι».

Ο Λουκ Μακντόναλντ, διευθυντής των δημοπρασιών Sworders, είπε ότι τα γράμματα ήταν «τόσο οικεία».

«Είναι πράγματα που διαφορετικά πιθανότατα δεν θα τα γνωρίζαμε έξω από τους μικρούς κύκλους της βασιλικής οικογένειας», πρόσθεσε.
«Το γεγονός ότι ήθελε να πει ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ – για τα μικρά έστω δώρα – λέει πραγματικά πόσο ευγενική και γενναιόδωρη και περιποιητική ήταν η Νταϊάνα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus