Ανέκαμψε μετά από την απότομη πτώση που κατέγραψε νωρίς η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν ασφάλεια εν μέσω του sell off .

H απόδοση του 10ετούς υποχώρησε λιγότερο από 1 μονάδα βάσης στο 3,786%. Νωρίτερα κατέγραφε πτώση περισσότερο από 10 μονάδες βάσης και βρέθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο του 2023. Η απόδοση του διετούς ενισχύθηκε κατά  4 μονάδες βάσης στο 3,914%.

Χρυσός: Παρασύρθηκε από το sell off ο χρυσός -Πτώση που ξεπερνά το 1%

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Οι καμπύλες αποδόσεων του 2ετούς και του 10ετούς ομολόγου ομαλοποιήθηκαν για λίγο το πρωί της Δευτέρας, με τα spread να γίνονται θετικά, πριν αναστραφούν.

Ο δείκτης υπηρεσιών προσέφερε ορισμένα θετικά οικονομικά νέα

Οι αποδόσεις ανέκαμψαν από τα χαμηλά συνεδριάσεώς τους αφού νέα οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ταχύτερο από τον αναμενόμενο ρυθμό τον Ιούλιο. Ο δείκτης υπηρεσιών ISM κατέγραψε μέτρηση 51,4% για τον μήνα, αντιπροσωπεύοντας το μερίδιο των διαχειριστών αγορών που ανέφεραν επέκταση. Αυτό είναι υψηλότερο από 48,8% τον Ιούνιο και καλύτερο από την εκτίμηση του Dow Jones για 50,9%.

Ο δείκτης υπηρεσιών προσέφερε ορισμένα θετικά οικονομικά νέα για την αντιμετώπιση των φόβων για επικείμενη ύφεση λόγω των αδύναμων οικονομικών αριθμών την περασμένη εβδομάδα.

«Οι αγορές ήταν σε εγρήγορση πριν από την Παρασκευή, αλλά η αδύναμη μισθοδοσία κλιμάκωσε πραγματικά μια βαθιά κίνηση σε ολόκληρο τον κόσμο. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι αν και οι μισθοδοσίες ήταν απογοητευτικές είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο απογοητευτικές, δεδομένων των στρεβλώσεων από τον τυφώνα Beryl. Είναι σαν η αγορά να πρόσθεσε 2+2 και να έκανε 9», έγραψε ο στρατηγικός αναλυτής της Deutsche Bank, Jim Reid. «Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι τέτοιες κινήσεις της αγοράς θα είχαν συμβεί σε οποιονδήποτε άλλο μήνα».

Οι αγορές τώρα τιμολογούν με αυξανόμενη πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης όταν η Fed συνεδριάσει τον Σεπτέμβριο, έδειξε το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Οι φόβοι για την ύφεση εξαπλώθηκαν στις παγκόσμιες αγορές. Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 είχε τη χειρότερη μέρα του από το 1987, σημειώνοντας βουτιά 12%. Απότομη πτώση σημείωσαν και οι μετοχές στην Ευρώπη τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές