Ο βραχίονας ηλεκτρικών οχημάτων της κατασκευαστικής China Evergrande Group ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι δύο θυγατρικές ξεκίνησαν διαδικασίες πτώχευσης, γεγονός που αποτελεί το τελευταίο πλήγμα για την καταρρέουσα αυτοκινητοβιομηχανία του ομίλου.

Πιο συγκεκριμένα, η China Evergrande New Energy Vehicle Group ανέφερε ότι σε ακρόαση που πραγματοποιήθηκε στις 2 Αυγούστου ότι οι θυγατρικές έχουν εισέλθει σε διαδικασίες πτώχευσης και αναδιοργάνωσης. Η εξέλιξη έρχεται μετά από κατάθεση της 28ης Ιουλίου που ανέφερε ότι οι πιστωτές είχαν υποβάλει αίτηση σε τοπικό δικαστήριο για την πτώχευση και την αναδιοργάνωση των Evergrande New Energy Vehicle (Guangdong) και Evergrande Smart Automotive (Guangdong).

Πελάτες – κλειδιά εγκαταλείπουν την PwC στην Κίνα λόγω… Evergrande

Τον Ιούνιο, η μονάδα EV ανακοίνωσε ότι είχε σοβαρή έλλειψη κεφαλαίων και αντιμετώπισε υποχρεώσεις όχι μόνο προς τους πιστωτές αλλά και μια τοπική κυβέρνηση που της ζήτησε να επιστρέψει περίπου 1,9 δισεκατομμύρια γουάν (266 εκατομμύρια δολάρια) σε κίνητρα και επιδοτήσεις. Η εταιρεία αντιμετώπισε επίσης απώλεια των δικαιωμάτων γης όπου βρίσκονται ορισμένα από τα εργοστάσιά της.

Τον Μάιο, ανέφερε ότι οι εκκαθαριστές είχαν καταλήξει σε μια προκαταρκτική συμφωνία με έναν άγνωστο αγοραστή, ο οποίος θα μπορούσε να πάρει ένα αρχικό μερίδιο 29% στη μονάδα – προκαλώντας υπερδιπλασιασμό του εξασθενημένου αποθέματός της. Ωστόσο, η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί και δεν έχει υπάρξει ενημέρωση για περισσότερο από δύο μήνες.

Η πτώση της εταιρείας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις φιλοδοξίες που είχε κάποτε για την εταιρεία ο ιδρυτής Hui Ka Yan, ο οποίος κρατείται πλέον στην Κίνα. Ο Hui υποσχέθηκε να ξεπεράσει την Tesla του Ίλον Μασκ και να γίνει ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο μέσα σε τρία έως πέντε χρόνια.

Ένα τεράστιο ράλι μετοχών το 2021 είδε την αγοραία αξία της Evergrande NEV να ξεπερνάει τη Ford Motor και τη General Motors παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν είχε πουλήσει ούτε ένα αυτοκίνητο με τη δική της μάρκα εκείνη την περίοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή