Βολές κατά της Federal Reserve εξαπέλυσε την Κυριακή ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, τονίζοντας ότι η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να μειώσει τα επιτόκια και ότι είναι ανόητο που δεν το έχει ήδη κάνει.

Το σχόλιο του Μασκ, το οποίο έγινε ως απάντηση σε μια δημοσίευση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X, έρχεται στον απόηχο μιας σειράς αδύναμων στοιχείων την περασμένη εβδομάδα, τα οποία πυροδότησαν ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να άφησε τα επιτόκια σε υψηλά επίπεδα για πάρα πολύ καιρό, με αποτέλεσμα να πλήξει τελικά την οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η απάντηση του Ίλον Μασκ στον Μπάφετ

O Ίλον Μασκ έκανε τα σχόλια ως απάντηση σε μια ανάρτηση στο X σχετικά με την Berkshire Hathaway του δισεκατομμυριούχου επενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, που αύξησε το απόθεμα σε μετρητά και βραχυπρόθεσμα ομόλογα μετά τη μείωση των θέσεων των μετοχών της, συμπεριλαμβανομένης αυτής της μεγαλύτερης συμμετοχής της, της Apple.

Κρούγκμαν: «Αγαπητή Fed μείωσε τα επιτόκια τώρα»

«Περιμένει σαφώς κάποια διόρθωση ή αλλιώς δεν μπορεί να δει καλύτερες επενδύσεις από τα ομόλογα του Δημοσίου», έγραψε ο Ίλον Μασκ.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής άφησαν το επιτόκιο αναφοράς της Fed αμετάβλητο στο εύρος 5,25%-5,50% την περασμένη εβδομάδα, αλλά άνοιξαν την πόρτα για μείωση επιτοκίων στη συνεδρίασή τους στις 17-18 Σεπτεμβρίου. Οι έμποροι στοιχηματίζουν ότι μια περικοπή είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί σε αυτή τη συνάντηση.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, δήλωσε την Τετάρτη ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να μειώσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα, εάν η οικονομία των ΗΠΑ ακολουθήσει την αναμενόμενη πορεία της, βάζοντας την κεντρική τράπεζα κοντά στο τέλος μιας διετούς μάχης ενάντια στον πληθωρισμό.

Οι βολές Κρούγκμαν

Την περασμένη εβδομάδα και ο Πολ Κρούγκμαν, κάλεσε τη Fed να μειώσει άμεσα τα επιτόκια, ισχυριζόμενος ότι ενώ ο πληθωρισμός φαίνεται να έχει νικηθεί, η αγορά εργασίας επιδεινώνεται με γρήγορο ρυθμό.

Σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter), ο νομπελίστας οικονομολόγος κρούει το καμπανάκι στη Fed ότι έχει καθυστερήσει να κάνει κίνηση και έχει μείνει πίσω.

«Αγαπητή Fed: Όπως κάποιοι από εμάς υποστηρίζουμε εδώ και καιρό, έχεις μείνει αρκετά πίσω. Ο πληθωρισμός έχει καταπολεμηθεί. Η αγορά εργασίας αποδυναμώνεται με γρήγορο ρυθμό. Μείωσε, μείωσε, μείωσε».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή