Η μία μετά την άλλη εταιρείες – κολοσσοί της αμερικανικής οικονομίας εγκαταλείπουν την Καλιφόρνια για το Τέξας, σύμφωνα με το BI. Η Chevron, η οποία αποκαλεί την Καλιφόρνια σπίτι της από το 1879, όταν ξεκίνησε ως Pacific Coast Oil Company, είναι η τελευταία.

ΗΠΑ: Απογοήτευσαν τα αποτελέσματα για την απασχόληση

Η πετρελαϊκή εταιρεία είχε μηνυθεί από την πατρίδα της στα τέλη του περασμένου έτους. Η Καλιφόρνια κατηγόρησε τη Chevron και άλλους ενεργειακούς γίγαντες ότι υποβαθμίζουν τους κινδύνους των ορυκτών καυσίμων.

Αλλά το Τέξας δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς – με τον κυβερνήτη Greg Abbott να τουιτάρει, «ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΠΙΤΙ Chevron! Το Τέξας είναι το αληθινό σου σπίτι».

Το κύμα της μεγάλης φυγής

Η Chevron εντάσσεται σε μια σειρά άλλων εταιρειών που έχουν αποσύρει μερίδια στην Καλιφόρνια και έφυγαν για το Τέξας, το οποίο είχε 52 εταιρείες στην λίστα Fortune 500 το 2024.

Η παγκόσμια εταιρεία ακινήτων CBRE – η οποία μετακόμισε το 2020 από το Λος Άντζελες στο Ντάλας – δήλωσε ότι οκτώ εταιρείες του Fortune 500 απέσυραν την έδρα τους από την Καλιφόρνια από το 2018 έως το 2023. Και 10 μετακόμισαν στο Τέξας.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Καλιφόρνια δεν θα χαθεί από την μία μέρα στην άλλη από τον επιχειρηματικό χάρτη. Είναι, φυσικά, το λίκνο της τεχνολογίας στη Silicon Valley και φιλοξενεί την Apple, την Alphabet, τη Meta και την Nvidia. Και είχε 55 εταιρείες του Fortune 500 στην τελευταία καταμέτρηση του περιοδικού.

Εκτός από την Chevron, έχουν κουνήσει μαντήλι στην Καλιφόρνια για το Τέξας, οι Oracle, Tesla και Space X του Ίλον Μασκ, Charles Schwab, McKesson, AECOM, CBRE, Oracle εκμεταλλευόμενες τα κίνητρα που προσφέρει το Τέξας ενώ παράλληλα πετυχαίνουν μειώσεις στα λειτουργικά κόστη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή