Το ενδεχόμενο εξαγοράς της Kellanova, που παρασκευάζει σνακ όπως Cheez-It και Pringles, μελετά ο κολοσσός συσκευασμένων τροφίμων Mars, του οποίου τα brands περιλαμβάνουν τα M&M’s και Snickers, σύμφωνα με πηγές τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Μια συμφωνία θα ήταν μία από τις μεγαλύτερες στον τομέα των συσκευασμένων τροφίμων, δεδομένης της χρηματιστηριακής αξίας της Kellanova που ανέρχεται σε περίπου 27 δισ. δολ.  συμπεριλαμβανομένου του χρέους, και θα δοκιμάσει την όρεξη των ρυθμιστικών αρχών να επιτρέψουν την ενοποίηση στον τομέα.

Θέση στην εταιρεία των Kellogg’s παίρνει η επενδυτική TOMS

Οι μετοχές της Kellanova αυξήθηκαν περίπου 20% από τότε που χωρίστηκε από την WK Kellogg Co τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά εξακολουθούν να διαπραγματεύονται με έκπτωση σε σχέση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, όπως η Hershey HSY.N και η Mondelez International MDLZ.O , καθιστώντας την πιθανό στόχο εξαγοράς.

Κι άλλοι μνηστήρες  εκτός από τη Mars

Οι πηγές υπογραμμίζουν ωστόσο, ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η Kellanova θα επιδιώξει μια συμφωνία με την Mars. Ένας άλλος μνηστήρας θα μπορούσε επίσης να προσεγγίσει την Kellanova και είναι πιθανό να μην επιτευχθεί συμφωνία με κανένα μέρος, πρόσθεσαν οι πηγές, οι οποίες δεν κατονομάζονται καθώς οι συνομιλίες είναι εμπιστευτικές.

Η Kellanova αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωποι του Mars δεν απάντησαν αμέσως στα αιτήματα για σχόλια.

Η Mars με έδρα το McLean της Βιρτζίνια επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της μέσω εξαγορών

Τα deals στον τομέα των συσκευασμένων τροφίμων ήταν ισχυρά καθώς οι εταιρείες αναζητούν κλίμακα για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο του πληθωρισμού των τιμών και των φαρμάκων απώλειας βάρους που επιβαρύνουν τη ζήτηση.

Πέρυσι, η JM Smucker απέκτησε την εταιρεία παρασκευής των Twinkies, Hostess Brands για 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια, σε μια συμφωνία που ένωσε δύο μεγάλους Αμερικανούς κατασκευαστές σνακ.

Ωστόσο, πολλές από τις συμφωνίες ήταν μικρότερες από τη μεγάλη συγχώνευση μεταξύ της Heinz και της Kraft που συνήφθη σχεδόν πριν από μια δεκαετία, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εκφράζουν ανησυχίες για τέτοιες συναλλαγές που οδηγούν σε υψηλότερες τιμές και λιγότερες επιλογές για τους καταναλωτές.

Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί κατά 25% μεταξύ 2019 και 2023, ταχύτερα από άλλα καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες, σύμφωνα με πρόσφατες στατιστικές του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ.

Μια συμφωνία για την Kellanova θα ήταν η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ από την Mars.

Οι επόμενες κινήσεις

Η εταιρεία με έδρα το McLean της Βιρτζίνια επιδιώκει να διαφοροποιήσει τις δραστηριότητές της μέσω εξαγορών. Ανήκει στους απογόνους του ιδρυτή του Frank C. Mars και παράγει περίπου 47 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσιες πωλήσεις. Λειτουργεί κάτω από τρία τμήματα: Mars Petcare, Mars Snacking και Mars Food & Nutrition.

Η Kellanova παράγει τα προϊόντα της σε 21 χώρες και τα εμπορεύεται σε περισσότερες από 180 χώρες. Ο χωρισμός της από την WK Kellogg πέρυσι άφησε την Kellanova με σνακ, όπως Pop-Tarts και Rice Krispies Treats, παγωμένα φαγητά για πρωινό, όπως Morningstar Farms και Eggo, και ένα διεθνές τμήμα δημητριακών.

Η WK Kellogg, η οποία έχει κεφαλαιοποίηση 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, διατήρησε την επιχείρηση δημητριακών στη Βόρεια Αμερική, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών Kellogg’s, Froot Loops, Frosted Flakes και Rice Krispies, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας αδειοδότησης που υπέγραψε με την Kellanova.

Το Reuters ανέφερε τον Μάιο ότι η επενδυτική εταιρεία TOMS Capital Investment Management είχε αναλάβει μερίδιο στην Kellanova και συζητούσε με την εταιρεία πώς μπορεί να βελτιώσει τις αποδόσεις των μετόχων. Οι λεπτομέρειες των συζητήσεων μεταξύ της TOMS και της Kellanova δεν έγιναν γνωστές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή