
Η Societe Generale SA συμφώνησε να πουλήσει τις μονάδες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία στην Union Bancaire Privée, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Σλαβομίρ Κρούπα σημειώνει πρόοδο όσον αφορά την υπόσχεσή του να συρρικνώσει την τράπεζα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.
Το τίμημα για την πώληση των δύο αυτών μονάδων ανέρχεται σε περίπου 900 εκατ. ευρώ, ανέφερε η SocGen σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα και αφορά περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.
Νέο πλήγμα για τον κολοσσό της Evergrande – Σε διαδικασία πτώχευσης ο τομέας EV
Ο Κρούπα παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα σχέδιο για την αποδέσμευση λιγότερο κερδοφόρων επιχειρήσεων και τη δημιουργία κεφαλαίου για την τράπεζα. Έκτοτε πούλησε τη μονάδα χρηματοδότησης εξοπλισμού και το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων στο Μαρόκο τον Απρίλιο, καθώς και άλλες, μικρότερες, επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Αφρική.
Όμως, παρά την πρόοδο στην πώληση επιχειρήσεων, οι επενδυτές έχουν δείξει μέχρι στιγμής ελάχιστο ενθουσιασμό για τη στρατηγική του Κρούπα.
Η μετοχή της τράπεζας έχει υποχωρήσει περίπου 20% από τότε που παρουσίασε το σχέδιό του.
Οι συμφωνίες που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα «αποτελούν μέρος της εκτέλεσης του στρατηγικού οδικού χάρτη της Societe Generale», ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωσή της. Θα συνεχίσει να διατηρεί τις δραστηριότητες ιδιωτικής τραπεζικής στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και το Μονακό.
Οι συναλλαγές αναμένεται να προσθέσουν περίπου 10 μονάδες βάσης στον δείκτη CET1 της SocGen και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται για το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ξεχωριστά, η SocGen πωλεί επίσης τη μονάδα της στη Μαδαγασκάρη στην BRED Banque Populaire.


Latest News

Η Toyota λανσάρει στην Κίνα το φθηνότερο ηλεκτρικό όχημα
Θα μπορέσει να ανταγωνιστεί η Toyota με το νέο της EV την BYD στην Κίνα;

Σαν καραμέλα από... μωρό - Τι είπε ο Τραμπ για Ζελένσκι και Ουκρανία
Αποκαλυπτική η συνέντευξη του προέδρου Τραμπ στο Fox News - Νέα επίθεση στον Ζελένσκι

Έρχεται το επόμενο κύμα απολύσεων ομοσπονδιακών υπαλλήλων - Και θα είναι ακόμη πιο βάναυσο
Εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ αναμένεται να καρατομηθούν πάραυτα

Οι κρυφοί κίνδυνοι που εγκυμονούν τα οικογενειακά γραφεία
Οι ιδιωτικές εταιρείες διαχείρισης περιουσίας για τους υπερπλούσιους διαχειρίζονται πλέον τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Οι επικριτές λένε ότι είναι ανοιχτοί σε κατάχρηση

Δασμοί ή μποϊκοτάζ; Η αντίδραση της Jack Daniel's
Η μητρική του Jack Daniel's, Brown-Forman, πλήττεται από την απόφαση να μην πωλείται στον Καναδά το διάσημο bourbon

Ήρθε η ώρα για ένα ευρωπαϊκό δίκτυο κατασκόπων; Τι ζητά η Γερμανία
Το «καμπανάκι» από τη Γερμανία για τον κίνδυνο της Ευρώπης - Ο ρόλος της CIA και η πρόταση για τα «Euro Eyes»

Γιατί βγαίνει από το χρηματιστήριο η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα φαρμακείων στις ΗΠΑ
Η Walgreens ήρθε σε συμφωνία περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Sycamore Partners

Η Ευρώπη είναι «εξαρτημένη» από τα φάρμακα - Οι κίνδυνοι για την εφοδιαστική αλυσίδα
Γιατί η Ευρώπη δεν έχει την πολυτέλεια να αντιμετωπίζει το θέμα της ασφάλειας των φαρμάκων ως δευτερεύον ζήτημα

Χωρίς τέλος οι συνέπειες των δασμών Τραμπ - Πόσο διαρκούν τελικά οι εμπορικοί πόλεμοι;
Οι δασμοί του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα κοστίζουν χρήματα στις επιχειρήσεις - Ο αντίκτυπος δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα

ΕΕ – Όμιλος ΕΤΕπ: Θεμέλια για μια νέα πανευρωπαϊκή επενδυτική πλατφόρμα για οικονομικά προσιτή και βιώσιμη στέγαση.
Το Σχέδιο Δράσης για Προσιτή και Βιώσιμη Στέγαση που έχει προγραμματίσει επενδύσεις ύψους περίπου 10 δισ. ευρώ