Η Societe Generale SA συμφώνησε να πουλήσει τις μονάδες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελβετία στην Union Bancaire Privée, καθώς ο διευθύνων σύμβουλος Σλαβομίρ Κρούπα σημειώνει πρόοδο όσον αφορά την υπόσχεσή του να συρρικνώσει την τράπεζα, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Το τίμημα για την πώληση των δύο αυτών μονάδων ανέρχεται σε περίπου 900 εκατ. ευρώ, ανέφερε η SocGen σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα και αφορά περίπου 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.

Νέο πλήγμα για τον κολοσσό της Evergrande – Σε διαδικασία πτώχευσης ο τομέας EV

Ο Κρούπα παρουσίασε τον περασμένο Σεπτέμβριο ένα σχέδιο για την αποδέσμευση λιγότερο κερδοφόρων επιχειρήσεων και τη δημιουργία κεφαλαίου για την τράπεζα. Έκτοτε πούλησε τη μονάδα χρηματοδότησης εξοπλισμού και το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων στο Μαρόκο τον Απρίλιο, καθώς και άλλες, μικρότερες, επιχειρήσεις σε ολόκληρη την Αφρική.

Όμως, παρά την πρόοδο στην πώληση επιχειρήσεων, οι επενδυτές έχουν δείξει μέχρι στιγμής ελάχιστο ενθουσιασμό για τη στρατηγική του Κρούπα.

Η μετοχή της τράπεζας έχει υποχωρήσει περίπου 20% από τότε που παρουσίασε το σχέδιό του.

Οι συμφωνίες που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα «αποτελούν μέρος της εκτέλεσης του στρατηγικού οδικού χάρτη της Societe Generale», ανέφερε η τράπεζα στην ανακοίνωσή της. Θα συνεχίσει να διατηρεί τις δραστηριότητες ιδιωτικής τραπεζικής στη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και το Μονακό.

Οι συναλλαγές αναμένεται να προσθέσουν περίπου 10 μονάδες βάσης στον δείκτη CET1 της SocGen και η ολοκλήρωσή τους αναμένεται για το πρώτο τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Ξεχωριστά, η SocGen πωλεί επίσης τη μονάδα της στη Μαδαγασκάρη στην BRED Banque Populaire.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή