Η Ομάδα των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών ζήτησε σήμερα αυτοσυγκράτηση και αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζοντας πως πρόσφατα γεγονότα «απειλούν να πυροδοτήσουν μια ευρύτερη σύγκρουση στην περιοχή».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η G7 καλεί με δήλωσή της «για μια ακόμα φορά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μην συνεχίσουν τον καταστροφικό κύκλο της βίας των αντιποίνων, να μειώσουν τις εντάσεις και να δεσμευθούν εποικοδομητικά στην οδό της αποκλιμάκωσης».

Άντονι Μπλίνκεν: Προειδοποίηση για «επικείμενη επίθεση» του Ιράν κατά Ισραήλ

Στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση. Κατά την διάρκεια συνάντησης του με τους ομολόγους του στη G7, ο Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε πως η Ουάσιγκτον πιστεύει πως μέσα στο επόμενο 24ωρο θα μπορούσε να ξεκινήσει μία κοινή επίθεση Ιράν – Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μίλησε με τους ομολόγους του εν μέσω προσπαθειών των ΗΠΑ να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις στην περιοχή και να αποτρέψουν την έκρηξη ενός ολοκληρωτικού περιφερειακού πολέμου.

Αναπόφευκτη μία ιρανική επίθεση

Σε γενικές γραμμές, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι μια ιρανική επίθεση είναι αναπόφευκτη μετά τη δολοφονία κορυφαίων αξιωματούχων, τόσο της Χεζμπολάχ, όσο και της Χαμάς την περασμένη εβδομάδα.

Μάλιστα, ο Μπλίνκεν είπε στους ΥΠΕΞ ότι η άσκηση πίεσης στην Τεχεράνη για να περιορίσει την επίθεσή της είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφευχθεί ο περιφερειακός πόλεμος. Ο Μπλίνκεν είπε ότι οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τον ακριβή χρόνο της σχεδιαζόμενης ιρανικής επίθεσης, προσθέτει το Axios, αλλά πιστεύει ότι θα μπορούσε να γίνει μεταξύ Δευτέρας (05.08) και Τρίτης.

Το μήνυμα Νετανιάχου στο Ιράν

Νέο μήνυμα στην ηγεσία του Ιράν και των ένοπλων ομάδων που το υποστηρίζουν έστειλε την Κυριακή ο Μπενιαμίν Νετανιάχου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δήλωσε ότι η χώρα του θα σταθεί απέναντι στο Ιράν και στους συμμάχους του σε όλα τα μέτωπα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή