Μεγάλες στιγμές έζησε σήμερα ο ελληνικός στίβος χάρη στον μοναδικό Εμμανουήλ Καραλή και το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού με άλμα στα 5,90 μέτρα. Ο πιο φορμαρισμένος επικοντιστής στον πλανήτη- μετά τον Μόντο Ντουπλάντις – κατάφερε να πετύχει στη σημαντικότερη ημέρα της αθλητικής του ζωής το καλύτερο δυνατό και με άλμα στα 5,90 μ. να ανέβει για πρώτη φορά στο βάθρο των νικητών στη διοργάνωση.

Ο 25χρονος αθλητής του Ολυμπιακού μπήκε πολύ δυνατά στον αγώνα με έγκυρα στα 5,50 μ. και 5,70 μ., ήταν πολύ εντυπωσιακός στα 5,80 μ. όπου έκανε ένα πολύ μεγάλο άλμα, αλλά και στα 5,85 μ. και 5,90 μέτρα.

Το πρώτο άκυρο για τον Καραλή ήρθε στα 5,95 μ. ύψος που σε εκείνο το σημείο πέρασαν με την πρώτη οι Ντουπλάντις και Κέντρικς. Ο Καραλής επέλεξε να ανέβει έπειτα στα 6,00 μ., την ίδια ώρα που οι Ομπιένα, Σασμά και Μάρσαλ έχασαν τα 5,95 μέτρα. Ο αθλητής απέτυχε σήμερα στα 6,00 μ., στην τρίτη, όμως, επαφή του με αυτό το ύψος τη φετινή σεζόν.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο επί κοντώ των Ανδρών μετά το ασημένιο του Γιώργου Ρουμπάνη στους Ολυμπιακούς του 1956.

Ο Καραλής έκανε σπουδαίο αγώνα και από την αρχή έδειξε πως είναι ο μόνος που μπορεί να ακολουθήσει την πορεία του φοβερού Ντουπλάντις. Ο Καραλής κάνει φοβερή σεζόν, νωρίτερα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο κλειστού της Γλασκώβης και το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό της Ρώμης.

Επίσης, στις 29 Ιουνίου, στη δεύτερη ημέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Βόλο ξεπέρασε τα 5,93 μ. και πέτυχε νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Ο στίβος κατέκτησε σήμερα το πρώτο του μετάλλιο στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο 31ο στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα