Έκθεση όπου αναλύονται οι λόγοι που επιβάλλουν την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων δημοσίευσε η διοίκηση της Μουζάκης στο πλαίσιο της προτεινόμενης στην ημερησία διάταξη της 16ης Αυγούστου 2024 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης έκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 5 εκατ. ευρώ.

Μουζάκης: Έλαβε διαταγή πληρωμής για οφειλή 4,93 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα – Τι απαντά

Ειδικότερα, με την παρούσα έκθεση, το Διοικητικό Συμβούλιο παρέχει το σύνολο των αναγκαίων πληροφοριών για την πλήρη κατανόηση από τους/τις μετόχους των λόγων που επιβάλλουν την κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης που θα είχαν, σε σχέση με την ανωτέρω έκδοση του ΜΟΔ, προς διευκόλυνση της διαμόρφωσης της κρίσης τους επί του εν λόγω θέματος, σημειώνεται από την εισηγμένη.

Οι λόγοι

Σύμφωνα με το ΔΣ η έκδοση του ΜΟΔ με κατάργηση δικαιώματος προτίμησης υφιστάμενων μετόχων καθίσταται επιβεβλημένη από το εταιρικό συμφέρον, καθώς αφ’ ενός η αναμενόμενη ταχεία εισροή κεφαλαίων θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη μεγιστοποίηση της αξίας συμμετοχής των μετόχων στην εταιρεία και αφ’ ετέρου η εταιρεία θα
είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις συνέπειες τυχόν δυσμενούς έκβασης των διαδικασιών που εκκρεμούν στα αρμόδια Δικαστήρια, προς αποτροπή βλάβης του εταιρικού συμφέροντος.

Επιπλέον το Διοικητικό Συμβούλιο χαρακτηρίζει την εν λόγω απόφαση ως αναγκαία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν, μεταξύ άλλων, την θέση των στρατηγικών επενδυτών, με τους οποίους βρίσκεται σε διαβούλευση, η οποία μάλιστα θα επιφέρει επιθυμητή διεύρυνση της μετοχικής βάσης της εταιρείας, η οποία με τη σειρά της θα έχει θετική επίδραση στη διασπορά και την εμπορευσιμότητα της μετοχής, κριτήρια κρίσιμα λαμβάνοντας υπ’ όψιν όχι μόνο την υφιστάμενη εικόνα διασποράς αλλά και εμπορευσιμότητας.

Πώς δικαιολογείται η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών

Η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών, κατόπιν της απόφασης περί μείωσης της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρείας προτείνεται στα 0,70 ευρώ για κάθε μία.

«Η τιμή αυτή καθιστά τους προτεινόμενους όρους του ΜΟΔ ελκυστικούς, δεν είναι ανώτερη της τιμής έκδοσης των μετατρεπόμενων ομολογιών (αθροιστικά ή μεμονωμένα) και κυμαίνεται στη μεσοσταθμική χρηματιστηριακή αξία των μετοχών της Εταιρείας των τελευταίων ετών. Περαιτέρω, ο προτεινόμενος λόγος μετατροπής (10 ομολογίες προς 9 μετοχές) προασπίζει το Εταιρικό συμφέρον καθώς μετατρέπει χρέος ομολογιών σε νέες μετοχές με μειωμένο κόστος και δημιουργεί ταυτοχρόνως συγκριτικά οφέλη για τους υφιστάμενους μετόχους», σημειώνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ολόκληρη η Έκθεση του ΔΣ της Ελευθέριος Δ. Μουζάκης προς την Έκτακτη ΓΣ της 16ης Αυγούστου 2024

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Epsilon Net: Τα ντεσού της Δημόσιας Πρότασης – Η συμμετοχή, το τίμημα και η έξοδος από το ΧΑ
Επιχειρήσεις |

Τα ντεσού της Δημόσιας Πρότασης για την Epsilon Net - Η συμμετοχή, το τίμημα και η έξοδος από το ΧΑ

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών η Ginger Digital θα συγκαλέσει γενική συνέλευση με στόχο τη λήψη απόφασης για έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών