Ένα στα δυο προϊόντα που αγόρασαν οι καταναλωτές το πρώτο εξάμηνο του 2024 από τα ράφια της αλυσίδας My Market μέλος του ομίλου METRO βρίσκονταν σε καθεστώς προσφοράς ή μειωμένης τιμής.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία επισημαίνει πως το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει ότι οι καταναλωτές, για να καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες, αναζητούν χαμηλές και συμφέρουσες τιμές.

Αριστοτέλης Παντελιάδης (METRO): Γιατί δεν θα δούμε σοβαρή μείωση τιμών

Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι τους τελευταίους μήνες του 2024 έχει επιτευχθεί αρνητικό πρόσημο στον εσωτερικό πληθωρισμό της αλυσίδας, με τον Ιούνιο να αγγίζει σχεδόν το -2% ενώ συνολικά υποστηρίζει πως το πρώτο εξάμηνο έχουν μειωθεί 13% κατά μέσο όρο οι τιμές στα ράφια της.

Επενδύσεις

Να σημειωθεί πως η METRO ανακοίνωσε πρόσφατα πως προχωρά σε ένα μεγάλο αναπτυξιακό πλάνο για το 2024, το οποίο περιλαμβάνει ανακαινίσεις, νέα καταστήματα και συνεργασίες.

Στο πλάνο ανακαινίσεων περιλαμβάνονται ακόμη 5 καταστήματα My market σε Ριζούπολη, Πάτρα – Ταραμπούρα, Πάτρα – Ακτή Δημαίων, Μαρούσι – Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, Νέα Μάκρη

Με βάση το στρατηγικό πλάνο, για το 2024 έχουν προγραμματιστεί εννέα συνολικά ανακαινίσεις σε καταστήματα My market στην Αττική και στην περιφέρεια. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα εγκαίνια ανακαίνισης τεσσάρων καταστημάτων σε Αγία Παρασκευή, Λούτσα, Τρίκαλα Καλαμπάκας και στη Ρόδο, στην περιοχή Κρεμαστή.

Αγορά οικοπέδων

Στο πλάνο ανακαινίσεων περιλαμβάνονται ακόμη 5 καταστήματα My market σε Ριζούπολη, Πάτρα – Ταραμπούρα, Πάτρα – Ακτή Δημαίων, Μαρούσι – Εμπορικό Κέντρο Αίθριο, Νέα Μάκρη, ενώ προβλέπεται το άνοιγμα ενός νέου καταστήματος στο Άργος.

Το πλάνο ανάπτυξης του δικτύου των My market συνοδεύεται και από ένα σημαντικό επενδυτικό πρόγραμμα €36 εκατ. στο οποίο περιλαμβάνεται η απόκτηση ενός μεγάλου αριθμού οικοπέδων και ακινήτων στα οποία θα δημιουργηθούν & θα λειτουργήσουν νέα καταστήματα τα επόμενα χρόνια.

Τέλος, τα My market Local παρουσίασαν πρόσφατα ένα νέο concept, σε συνεργασία με την αλυσίδα καφέ IL TOTO.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Epsilon Net: Τα ντεσού της Δημόσιας Πρότασης – Η συμμετοχή, το τίμημα και η έξοδος από το ΧΑ
Επιχειρήσεις |

Τα ντεσού της Δημόσιας Πρότασης για την Epsilon Net - Η συμμετοχή, το τίμημα και η έξοδος από το ΧΑ

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών η Ginger Digital θα συγκαλέσει γενική συνέλευση με στόχο τη λήψη απόφασης για έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών