![ΔΥΠΑ: Συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/02/1-dypa3.jpg)
Συνάντηση εργασίας στα γραφεία της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με κλιμάκιο της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (Ε.ΕΝ.Ε), πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024.
Από την Ε.ΕΝ.Ε, συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Κρίστιαν Χατζημηνάς, ο Γενικός Διευθυντής κ. Παύλος Ευθυμίου και ο Επικεφαλής Οικονομολόγος κ. Γιώργος Κεφαλογιάννης. Τη ΔΥΠΑ εκπροσώπησαν ο Διοικητής κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης και ο Υποδιοικητής κ. Βασίλης Γεωργιάδης.
ΔΥΠΑ – ΟΝΕΧ: Ενισχύουν τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με τη «γαλάζια οικονομία»
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η διοίκηση της ΔΥΠΑ παρουσίασε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες της, με ιδιαίτερη έμφαση στο πεδίο της επανεκπαίδευσης, τον τομέα δηλαδή που η Ε.ΕΝ.Ε θεωρεί την πιο σημαντική παράμετρο για την επαναβιομηχανοποίηση της χώρας σύμφωνα με τις σύγχρονες συνθήκες.
Ημέρες Καριέρας
Στη συνέχεια, η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών παρουσίασε, τις συγκεκριμένες προτάσεις/θέσεις της, αναφορικά με την επανεκπαίδευση των εργαζομένων, προς τη Διοίκηση της Υπηρεσίας.
Αποφασίστηκε από κοινού, να υπάρξει στήριξη της E.ΕΝ.Ε και στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνει η Υπηρεσία, αλλά πρωτίστως η Ε.ΕΝ.Ε να επικεντρωθεί στο να κοινοποιήσει στα μέλη της και να επιδιώξει ευρεία συμμετοχή, στα προγράμματα και τις πρωτοβουλίες της ΔΥΠΑ στον χώρο των ψηφιακών δεξιοτήτων και τεχνητής νοημοσύνης.
![](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2021/11/τηλεργασια-768x513-1.jpg)
Επίσης η Ε.ΕΝ.Ε θα ενθαρρύνει τα Μέλη της και τους συνεργαζόμενους επιχειρηματικούς φορείς να διευρύνουν τη συνεργασία τους με την Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων της ΔΥΠΑ.
Η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών κατανοεί πλήρως ότι στο χώρο της επανεκπαίδευσης μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις και απόψεις ως προς το ποια είναι η βέλτιστη τακτική /προσέγγιση.
Ωστόσο, η Ένωση, πιστεύει ότι η ΔΥΠΑ και οι κοινωνικοί εταίροι μπορούν να συγκλίνουν ακόμη περισσότερο ώστε να υπάρξει η κατάλληλη ώσμωση. Σκοπός είναι η ενίσχυση της συνεργασίας και η καλύτερη συνεννόηση με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μιας ολοκληρωμένης και ριζικής επανεκπαίδευσης του υφιστάμενου προσωπικού των επιχειρήσεων.
Η ψηφιακή επανάσταση
Η Ένωση προσδοκά μέσω αυτών των προγραμμάτων να καλυφθεί το πρώτο σκέλος της παροχής και πιστοποίησης της εκπαίδευσης. Παράλληλα, δίνει ιδιαίτερη έμφαση και στο δεύτερο σημαντικό σκέλος της προσέγγισης, το οποίο αφορά τη σύνδεση της μηδενικής αύξησης του μη μισθολογικού κόστους (όπως οι εισφορές και η φορολογία) για τους εργοδότες που επιθυμούν να παρέχουν αυξήσεις στο προσωπικό τους που επενδύουν στην επανεκπαίδευση.
Η ιδέα της «ψηφιακής επανάστασης από κάτω προς τα πάνω» δηλαδή η ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε προχωρημένη επανεκπαίδευση θα πρέπει να συνοδεύεται από μια πραγματική αύξηση των εισοδημάτων τους ως κίνητρο για την αύξηση παραγωγικότητας.
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
![ot.gr](/wp-content/themes/whsk_otgr/common/imgs/fav.ico/favicon-32x32.png)
Latest News
![Nexi Ελλάδος: Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/11/nexi-about-us.jpg)
Αναβαθμίζεται η e-Commerce πλατφόρμα online πληρωμών της Nexi Ελλάδος
Στην πλατφόρμα online πληρωμών Nexi XPay προστίθενται Apple Pay και Google Pay
![Τράπεζες: Πώς θωρακίζουν την κερδοφορία τους από τη μείωση του κόστους χρήματος](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/ot_banking_euros22-768x450-1-1-1-1-600x352.jpg)
Πώς οι τράπεζες θωρακίζουν την κερδοφορία τους - Το ανάχωμα στη μείωση του κόστους χρήματος
Ποιες κινήσεις δρομολογούν οι τράπεζες για να διατηρήσουν υψηλά την κερδοφορία τους - Ο ρόλος των επιτοκίων
![Εθνική Τράπεζα: Αμείωτες οι επενδύσεις στην ενέργεια – Ο στόχος για 30% στα δάνεια](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2023/12/Karamouzis-Vasilis-ETE-Delfoi-600x469.jpg)
Καραμούζης (ΕΤΕ): Η Εθνική είναι η τράπεζα της Ενέργειας – Δάνεια 3 δισ. στις ΑΠΕ
Η Εθνική Τράπεζα σύμφωνα με τον Β. Καραμούζη γεν. διευθυντή Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής στοχεύει έως το 2030 να διατηρήσει το 30% στις ΑΠΕ
![Limnos Resort: Η επένδυση των 171 εκατ. ευρώ που θα αλλάξει την εικόνα της Λήμνου](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_boubouras-3-600x438.jpg)
Βίλες, 2 πεντάστερα και μαρίνα - Η μέγα επένδυση της οικογένειας Μπούμπουρα στη Λήμνο
Σε διαβούλευση η επένδυση Limnos Resort - Τι περιλαμβάνει - Ποια είναι η οικογένεια Μπούμπουρα
![Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/Xristos-Papadopoulos-WITSIDE_image-1-600x494.jpeg)
Παπαδόπουλος (Witside): Μας ενδιαφέρουν οι στρατηγικές συνεργασίες, όχι η εξαγορά
Οι εξαγορές στην ευρύτερη αγορά της Πληροφορικής θα συνεχιστούν, εκτίμησε ο Χρήστος Παπαδόπουλος, CEO και ιδιοκτήτης της Witside
![Βενέτης: Πόσο κόστισε η αναγέννηση του Jackson Hall – Ποιο project πάγωσε](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/thumbnail_Veneti_Jackson_Hall_GiorgosSfakianakis-16-600x400.jpg)
Πόσο κόστισε στην «Βενέτης» η αναγέννηση του φημισμένου Jackson Hall
Πως ξετυλίχθηκε το project της Βενέτης στο φημισμένο στέκι του Κολωνακίου – Τι είπε ο Π. Μονεμβασιώτης για τα Παγωτά Δωδώνη, τις ανατιμήσεις στον καφέ και τις εξαγορές αρτοποιιών
![Τράπεζες: Αγοράζουν ξανά «ασημικά»](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/01/bl29bankingvirtualpix-600x375.jpg)
Αγοράζουν ξανά «ασημικά» οι τράπεζες
Αντιστρέφοντας τις τάσεις εσωστρέφειας προχωρούν σε επεκτατικές ενέργειες με συνεχή αναζήτηση ευκαιριών - Η Πειραιώς προχωρεί σε deal με το CVC για την εξαγορά του 70% της Εθνικής Ασφαλιστικής - Τα σχέδια των άλλων συστημικών ομίλων
![HELLENiQ ENERGY: «Κύμα ζεστασιάς» για μαθητές](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/HELLENIQ-ENERGY-1024x683-1-600x400.jpg)
«Κύμα ζεστασιάς» από την HELLENiQ ENERGY
Για 16η συνεχή χρονιά προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε περισσότερα από 160 σχολεία σε Δυτ. Αττική, Δυτ. Θεσσαλονίκη και Κοζάνη
![Lamda Developement: Στηρίζει τους μαθητές των νησιών που πλήττονται από τις σεισμικές δονήσεις στις Κυκλάδες](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/07/santorini-416136_1920-1-600x378.jpg)
Στήριξη LAMDA στους μαθητές που πλήττονται από τους σεισμούς στις Κυκλάδες
Από τις αρχές του 2025, η LAMDA Development διαθέτει συνδρομές του brainy σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού και Γυμνασίου, μονοθέσιων και διθέσιων σχολείων ανά την Ελλάδα
![BENETH: Ανοίγει ξανά το Jackson Hall στο Κολωνάκι](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/02/εξω-600x400.jpg)
Ανοίγει πάλι το Jackson Hall στο Κολωνάκι - Το σχέδιο της «ΒΕΝΕΤΗ»
Η εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ μίσθωσε το κτήριο συνολικής επιφάνειας 845 τ.μ. το 2015 - H συνολική επένδυση ανήλθε στα 7 εκατ. ευρώ