Πτωτικά κινούνται οι τιμές του χρυσού καθώς σταθεροποιείται το δολάριο, αν και οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο και κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή διατήρησαν τις  ράβδους χρυσού πάνω από το βασικό επίπεδο των 2.400 δολαρίων ανά ουγγιά.

Στο χρηματιστήριο η τιμή του χρυσού υποχώρησε κατά 0,76% στα 2.389,31 δολάρια η ουγγιά. Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε πτώση 1,5% στη συνεδρίαση της Δευτέρα λόγω του παγκόσμιου sell-off. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 0,57% στα 2.430,40 δολάρια.

Ο δείκτης του δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,29% έναντι του ιαπωνικού νομίσματος αυτόν τον μήνα καθιστώντας τον χρυσό σε τιμή δολαρίου λιγότερο προσιτό για τους αγοραστές του εξωτερικού.

Ο χρυσός θα φτάσει τα 2.500 δολάρια βραχυπρόθεσμα

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών

«Υπάρχει ακόμα κάποια αδυναμία στο χρυσός θα φτάσει τα 2.500 δολάρια βραχυπρόθεσμα. ον χρυσό που οφείλεται κυρίως στην ισχύ του δολαρίου… αλλά το μακροοικονομικό περιβάλλον για τον χρυσό είναι σχετικά θετικό, επομένως πιθανότατα θα δούμε κάποια δραστηριότητα περιορισμένης κλίμακας στον χρυσό βραχυπρόθεσμα» σημειώνει η Amelia Xiao Fu, επικεφαλής του αγορές εμπορευμάτων στην BOCI.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed αντέκρουσαν την ιδέα ότι τα πιο αδύναμα από τα αναμενόμενα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας τον Ιούλιο σημαίνουν ότι η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση ελεύθερη πτώση, αλλά προειδοποίησαν επίσης ότι θα χρειαστούν μειώσεις επιτοκίων για να αποφευχθεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα.

Ο χρυσός θεωρείται ασφαλές περιουσιακό στοιχείο εν μέσω οικονομικών αβεβαιοτήτων και ενισχύεται σε ένα περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων.

Οι επενδυτές αναμένουν από τις κεντρικές τράπεζες να μειώσουν τα επιτόκια, κάτι που θα πρέπει να περιορίσει τις δυνατότητες καθοδικής τάσης για τον χρυσό, αν όχι να τον ανεβάσει σε νέα υψηλά ρεκόρ, εξηγεί  ο Fawad Razaqzada, αναλυτής αγοράς στο Forex.com, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι ο χρυσός θα φτάσει τα 2.500 δολάρια βραχυπρόθεσμα.

Οι αγορές βλέπουν 100% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με το CME FedWatch Tool.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities