Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις αγορές της Ασίας,  τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτουν σήμερα από τα χαμηλά έξι μηνών, στα οποία βυθίστηκαν μετά το χθεσινό μαζικό ξεπούλημα, που κλυδώνισε τις παγκόσμιες αγορές. Παρόλα αυτά η άνοδος παραμένει επιφυλακτική…

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600, ενισχύεται κατά 0,8%, παραμένοντας κάτω από τις 500 μονάδες. Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής ηγούνται των κερδών με άνοδο 1,59%, ενώ οι τράπεζες και οι τεχνολογικές μετοχές κινούνται επίσης ανοδικά. Σημειώνεται ότι αμφότερες ήταν μεταξύ των κλάδων που είχαν πληγεί περισσότερο από το χρηματιστηριακό sell-off της Δευτέρας. Ο έτερος πανευρωπαϊκός Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,47%.

Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύεται κατά 0,67% στις 17.455,22 μονάδες, ο FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, διαμορφώνεται στις 8.030,11 μονάδες με κέρδη 0,27% , ενώ ο γαλλικός CAC 40 επιδίδεται σε μικρού εύρους κινήσεις ισορροπίας μεταξύ αρνητικού και θετικού προσήμου.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζουν 0,20% και 0,39% αντίστοιχα.

Ανοδικά κινούνται και τα αμερικανικά futures.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Μεταξύ των μεμονωμένων κινήσεων μετοχών, ξεχωρίζουν η ιταλική τράπεζα Monte dei Paschi di Siena με άνοδο 8,2% αφού αύξησε τις προοπτικές κερδών της.

Η Adecco ενισχύεται κατά σχεδόν 5%, παρά το γεγονός ότι η ελβετική εταιρεία στελέχωσης επισήμανε ότι οι ζοφερές τάσεις προσλήψεων θα συνεχιστούν και το τρίτο τρίμηνο.

Οι μετοχές της Zalando κερδίζουν 4% αφού η διαδικτυακή αγορά μόδας ανέφερε αύξηση 18,5% στα λειτουργικά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο.

Άνοδος στην Ασία

Νωρίτερα, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας απότομα από το έντονο ξεπούλημα και τις διψήφιες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα σχόλια από στελέχη της Federal Reserve εκτόνωσαν τις ανησυχίες των επενδυτών, για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Το ράλι του δείκτη αναφοράς Nikkei, μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια βύθιση της αγοράς από το κραχ της Μαύρης Δευτέρας το 1987, ήρθε καθώς το γεν ανέτρεψε τα κέρδη του, υποδεικνύοντας ότι η σφαγή στις παγκόσμιες συναλλαγές μεταφοράς που χρηματοδοτούνται από γιεν επίσης χαλάρωνε.

Μετά από μία έντονη ημέρα διαπραγμάτευσης, ο Nikkei έκλεισε τελικά με άνοδο 10,2% στις 34.675,46 μονάδες, μετά τη βουτιά 12,4% τη Δευτέρα, καταγράφοντα τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τον Οκτώβριο του 2008.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές