Άκαρπη αποδεικνύεται η προσπάθεια ανάκαμψης στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά το sell-off της Δευτέρας. Παρά το θετικό άνοιγμα, στον απόηχο του ράλι στον  ιαπωνικό Nikkei, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί 0,19%, μετά από βουτιά  3,5% τη Δευτέρα.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει απώλειες 0,31% στις 17.283,71 μονάδες, ο γαλλικός CAC σημειώνει πτώση 0,66% στις 7.104,27 μονάδες και ο βρετανικός FTSE είναι στις 7.984,53 μονάδες με απώλειες 0,30%.

«Oι επόμενες εβδομάδες αναμένεται να παραμείνουν ασταθείς για τις αγορές», ανέφερε στο CNBC, ο Ben Gutteridge, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Invesco. «Είναι σίγουρα μια ανησυχητική περίοδος. Έχω ένα πιο θετικό σενάριο μεσοπρόθεσμα, αλλά τις επόμενες εβδομάδες, τρεις εβδομάδες ξέρετε ότι πρέπει να επιμείνουμε σε μια μικρή αστάθεια», υπογράμμισε εξηγώντας ότι υπάρχει μια «μαύρη τρύπα» στο μέτωπο των οικονομικών δεδομένων και της επικοινωνίας των κεντρικών τραπεζών.

«Απλώς δεν φαίνεται να υπάρχει αυτός ο καταλύτης για να πυροδοτήσει ξανά τις αγορές», είπε, προσθέτοντας ότι αυτό εγείρει ανησυχίες για μια «αυτοτροφοδοτούμενη φρενίτιδα αστάθειας» καθώς το ξεπούλημα της αγοράς συνεχίζεται, θέσεις κινδύνου μειώνονται και οι αποδόσεις των ομολόγων πέφτουν.

Άνοδος στην Ασία

Νωρίτερα, σημαντικά κέρδη κατέγραψαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, ανακάμπτοντας απότομα από το έντονο ξεπούλημα και τις διψήφιες απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης. Αναλυτές εκτιμούν ότι τα σχόλια από στελέχη της Federal Reserve εκτόνωσαν τις ανησυχίες των επενδυτών, για ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Το ράλι του δείκτη αναφοράς Nikkei, μετά τη μεγαλύτερη ημερήσια βύθιση της αγοράς από το κραχ της Μαύρης Δευτέρας το 1987, ήρθε καθώς το γεν ανέτρεψε τα κέρδη του, υποδεικνύοντας ότι η σφαγή στις παγκόσμιες συναλλαγές μεταφοράς που χρηματοδοτούνται από γιεν επίσης χαλάρωνε.

Μετά από μία έντονη ημέρα διαπραγμάτευσης, ο Nikkei έκλεισε τελικά με άνοδο 10,2% στις 34.675,46 μονάδες, μετά τη βουτιά 12,4% τη Δευτέρα, καταγράφοντα τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τον Οκτώβριο του 2008.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές