Με κέρδη έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σε μια συνεδρίαση με διακυμάνσεις, καθώς ξεκίνησε ανοδικά για να γυρίσει σε αρνητικό έδαφος και να ολοκληρώσει με θετικό πρόσημο.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,2%, στις 488,05 μονάδες βρίσκοντας τα πατήματά του μετά το άνοιγμα των αμερικανικών χρηματιστηρίων στο πράσινο, αν και μείωσε τα κέρδη του λίγο πριν από το τέλος της συνεδρίασης.

Sell off: Η στροφή της Τρίτης δε σημαίνει το τέλος του

Ο δείκτης κυμάνθηκε πάνω και κάτω από την επίπεδη γραμμή μέχρι την Τρίτη, αφού υποχώρησε περισσότερο από 2% σε καθεμία από τις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Οι επιμέρους κλάδοι τερμάτισαν κυρίως υψηλότερα, με τις μετοχές της τεχνολογίας, μεταξύ των πιο ευμετάβλητων στην αρχή της εβδομάδας, να κλείνουν με άνοδο 1,8%.

Την Τρίτη οι παγκόσμιες αγορές παρουσιάζουν μέτρια ανάκαμψη

Ο γερμανικός DAX ενισχύθηκε κατά 0,09%  στις 17.354,32 μονάδες, ο γαλλικός CAC40 σημείωσε πτώση 0,27% στις 7.130,04 μονάδες και ο βρετανικός FTSE κατέγραψε άνοδο 0,23% στις 8.026,69 μονάδες.

Η πτώση των μετοχών τη Δευτέρα επιταχύνθηκε σε μεγάλο βαθμό από την απογοητευτική έκθεση για τις θέσεις εργασίας της περασμένης Παρασκευής τον Ιούλιο στις ΗΠΑ, η οποία πυροδότησε φόβους για ευρύτερη οικονομική επιβράδυνση, μαζί μαζί με την αποκλιμάκωση του carry trade του γεν.

Ωστόσο την Τρίτη, οι παγκόσμιες αγορές παρουσίασαν μέτρια ανάκαμψη.

Οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού έκλεισαν θετικά καθώς οι μετοχές της Ιαπωνίας ανέκαμψαν απότομα στη διάρκεια της νύχτας μετά την πτώση των δεικτών Nikkei 225 και  Topix που ξεπέρασε το 125 την Δευτέρα.

Στη Wall Street, ο S&P 500 κατέγραφε άνοδο 1,3% υψηλότερος, ο Dow Jones και ο Nasdaq Composite ενισχύονται κατά 0,9% και 1,3%, αντίστοιχα.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επέστρεψε στα κέρδη με οδηγούς ΔΕΗ και ΟΤΕ

Ανέκαμψαν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό «ξεπούλημα», αν και η αρχική προσπάθεια ανάκαμψης των ευρωπαϊκών αγορών εξασθένισε, με αποτέλεσμα και η εγχώρια αγορά να περιορίσει τα αρχικά της κέρδη που ξεπερνούσαν το 3%.

Η ΔΕΗ έδωσε το έναυσμα καθώς, όπως έγραψε ο ΟΤ, ανακοίνωσε την απόκτηση του χαρτοφυλακίου της Macquarie στις ΑΠΕ στην Ρουμανία, συνολικής δυναμικότητας 629 MW.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση υπεραπέδωσαν οι μετοχές του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, της Μυτιληναίος και της Motor Oil.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.367,78 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 1,98%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 1.383,60 μονάδες (+3,16%).

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 1,8 δισ. ευρώ, ενώ χθες είχε μειωθεί κατά περίπου 6 δισ. ευρώ.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 161,36 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 38.675.229 μετοχές.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 2,24%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύθηκε σε ποσοστό 1,57%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές