Το απότομο sell-off σε μετοχές τεχνολογίας έχει δημιουργήσει ευκαιρίες για αγορές σε κερδοφόρες εταιρείες σε φθηνότερη τιμή, εκτιμά ο επικεφαλής επενδύσεων της ιδιωτικής τράπεζας της HSBC.

Ο αμερικανικός δείκτης Nasdaq με επίκεντρο την τεχνολογία υποχώρησε 3% τη Δευτέρα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούσαν για την οικονομία των ΗΠΑ. Έχει σημειώσει πτώση 12% από το υψηλό-ρεκόρ τον Ιούλιο, με ορισμένους επενδυτές να ανησυχούν επίσης ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι υπερτιμημένη.

DBRS: «Αυτοεκπληρούμενη προφητεία» το sell-off στις αγορές

«Στην τεχνολογία, ο αφρός έχει αφαιρεθεί από τις αποτιμήσεις» επισημαίνει  ο Γουίλαμ Σελς, CIO για το Global Private Banking and Wealth στην HSBC, σε συνέντευξή του την Τρίτη, αναφερόμενος στην τιμή που πρέπει να πληρώσουν οι επενδυτές για τα κέρδη που προσφέρουν οι εταιρείες.

Ο Σελς τάσσεται υπέρ της τοποθέτησης σε μεσαίες εταιρείες

«Πιστεύουμε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η τεχνολογική καινοτομία ευρύτερα θα διαρκέσουν, θα συνεχίσουν να δημιουργούν κέρδη παραγωγικότητας… Δεν το ξεφεύγουμε», είπε. «Υπάρχουν ευκαιρίες στην τεχνολογία και η τεχνολογία δεν είναι μόνο το Magnificent 7».

Η λεγόμενη ομάδα μετοχών Magnificent 7 περιλαμβάνει τις μετοχές των πιο πολύτιμων εταιρειών της αγοράς των ΗΠΑ, όπως η Apple, η Amazon και η Microsoft

Πολλές από τις εταιρείες που είναι πιο στενά συνδεδεμένες με την τεχνητή νοημοσύνη δέχθηκαν σκληρό πλήγμα τη Δευτέρα, με τον κατασκευαστή chip NVIDIA να υποχωρεί κατά 6% και τη Microsoft να σημειώνει πτώση 3%. Οι αγορές ανακτούν την Τρίτη, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο 1%.

Ο Σελς είπε ότι αναμένει μέτρια, αλλά θετική οικονομική ανάπτυξη και ότι τάσσεται υπέρ της διεύρυνσης σε μεσαίες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του τομέα της τεχνολογίας, που μπορούν να συνεχίσουν να αποφέρουν κέρδη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές