Ισχυρό rebound καταγράφει σήμερα με το άνοιγμα το χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το χθεσινό ξεπούλημα, με τον Γενικό Δείκτη να προσπαθεί να ανακτήσει τις 1.400 μονάδες. Καταλύτης της ανόδου, οι τραπεζικές μετοχές.

Ειδικότερα, λίγο μετά τις 11 τι πρωί, ο Γενικός Δείκτης διαμορφώνεται στις 1.372,88 μονάδες, με κέρδη 2,36%, παίρνοντας τη σκυτάλη της ανόδου από τη θετική αντίδραση στην Ευρώπη και  το εντυπωσιακό ράλι στον ιαπωνικό Nikkei.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 24,366 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,51%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται κατά 1,57%.

Ο επιμέρους τραπεζικός κλάδος διαμορφώνεται στις 1.193,26 μονάδες, με σημαντικά κέρδη 2,89%.

Σημειώνεται ότι ο διεθνής οίκος DBRS δημοσιοποίησε νωρίτερα σήμερα έκθεση σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για το εξάμηνο επεφύλαξαν θετικές εκπλήξεις, βελτιώνοντας τις προοπτικές του κλάδου για το σύνολο του 2024

DBRS για ελληνικές τράπεζες: Το ισχυρό 6μηνο ενισχύει τις προοπτικές για το 2024

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Πειραιώς (+4,11%), της Motor Oil (+4,07%), των ΕΛΠΕ (+3,60%), της Autohellas (+3,40%) και της Μυτιληναίος (+3,11%).

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Space Hellas +5,88% και Μαθιός Πυρίμαχα +5,68%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Centric -1,57% και Καρέλιας -1,21%.

Από το σύνολο των μετοχών που διαπραγματεύονται 87 κινούνται σε θετικό έδαφος, 9 υποχωρούν και 8 παραμένουν αμετάβλητες.

Η Μαύρη Δευτέρα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Το ΧΑ βρέθηκε χθες στη δίνη του παγκοσμίου sell-off. Ο τζίρος διαμορφώθηκε σε υψηλά επίπεδα λόγω των μαζικών πωλήσεων ενώ  χάθηκε το μεγαλύτερο μέρος των φετινών κερδών. Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς μειώθηκε σε μία ημέρα κατά 5,938 δισ. ευρώ.

Οι φόβοι για ύφεση στις ΗΠΑ ήταν ο κύριος υπαίτιος για την κατάρρευση της παγκόσμιας αγοράς μετά την απογοητευτική έκθεση για την απασχόληση του Ιουλίου της Παρασκευής.

Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ καθυστερεί να μειώσει τα επιτόκια για να ενισχύσει την οικονομική επιβράδυνση, καθώς αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα να τα διατηρήσει στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 23 ετών.

Έτσι, ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 1.341,23 μονάδες, σημειώνοντας μεγάλες απώλειες 6,27%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 1.320,77 μονάδες (-7,70%)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών