Σε θετικό έδαφος συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το βίαιο χθεσινό ξεπούλημα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης κινείται στις 1.363 μονάδες με κέρδη 1,67% έχοντας κόψει αισθητά ρυθμό από το ξεκίνημα όταν έφτασε έως και τις 1.383,6 μονάδες (+3,16%).

Ο τζίρος είναι αυξημένος στα 81 εκατ. ευρώ, με τον όγκο στα 20,2 εκατ. τεμάχια.

Η υψηλή κεφαλαιοποίηση του FTSE σημειώνει κέρδη 1,82% στις 3.320,24 μονάδες, ενώ η μεσαία του FTSEM βρίσκεται στις 2.128,73 μονάδες με +1,18%.

Σημειώνεται ότι ο διεθνής οίκος DBRS δημοσιοποίησε νωρίτερα σήμερα έκθεση σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών για το εξάμηνο επεφύλαξαν θετικές εκπλήξεις, βελτιώνοντας τις προοπτικές του κλάδου για το σύνολο του 2024.

Η απότομη παγκόσμια πτώση ήρθε μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την απασχόληση στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα οποία ενίσχυσαν τις ανησυχίες για την κατάσταση της μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο και για το αν οδεύει προς ύφεση, εγείροντας επίσης ερωτήματα σχετικά με το εάν η Federal Reserve έκανε λάθος που δεν μείωσε τα επιτόκια όταν συνεδρίασε την περασμένη εβδομάδα.

Οι αναλυτές της Morningstar εξηγούν ότι τα οικονομικά στοιχεία υποδεικνύουν μια «επιβραδυνόμενη, αλλά ακόμα αναπτυσσόμενη» αμερικανική οικονομία και σημείωσαν ότι το ποσοστό ανεργίας εξακολουθεί να είναι κάτω από το λεγόμενο φυσικό επίπεδο του 4,4% που αναμένει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου.

Η έκθεση υπογραμμίζει παράλληλα, ότι οι συνομιλίες με τις ομάδες διαχείρισης στις τράπεζες των ΗΠΑ και οι πρόσφατες ανακοινώσεις κερδών, καθώς και οι εκτιμήσεις για το υπόλοιπο του έτους, υποδηλώνουν περαιτέρω ότι οι τράπεζες δεν ανησυχούν ιδιαίτερα για το ενδεχόμενο να κινδυνεύσει η «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας.

Οι αναλυτές αναφέρουν επίσης, ότι ο αντίκτυπος της αστάθειας της αγοράς στις τράπεζες είναι πιθανό να είναι περιορισμένος, ακόμη και αν επέλθει περαιτέρω πτώση στις μετοχές ή εάν οι ΗΠΑ εισέλθουν σε ύφεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών