Η Federal Reserve θα πρέπει να βγει και να δώσει σήμα στις αγορές ότι έχει επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία, ακόμη και αν δεν προχωρήσει σε έκτακτη μείωση επιτοκίων, σύμφωνα με τον Rick Rieder, επικεφαλής επενδύσεων παγκόσμιου σταθερού εισοδήματος της BlackRock.

Ο Rieder επεσήμανε ότι οι traders προεξοφλούν ήδη επιθετικές κινήσεις από την Federal Reserve και πρόσθεσε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αλλάξει τη δημόσια  επικοινωνιακή της τακτική, προκειμένου να δείξει ότι γνωρίζει ότι η αγορά εργασίας έχει αποδυναμωθεί και ότι οι μειώσεις των επιτοκίων γίνονται όλο και πιο πιθανές.

«Πρέπει να πανικοβληθούν και να κάνουν συναντήσεις; Όχι, αλλά νομίζω ότι η εξέλιξη αυτής της επικοινωνίας θα ήταν χρήσιμη», είπε χαρακτηριστικά ο Rieder στο «Closing Bell».

Wall Street: Έκτακτη παρέμβαση της FED πιθανολογούν οι traders

O ίδιος πάντως έσπευσε να τονίσει ότι τα «τα επιτόκια είναι πολύ υψηλά». Ενώ η οικονομία ήταν ακόμα «σχετικά ισχυρή», η Fed θα έπρεπε ήδη να έχει ρίξει τα επιτόκια στο 4% «νωρίτερα παρά αργότερα», διευκρίνισε ο Rieder.

Οι αγορές αυξάνουν τα στοιχήματα μια έκτακτη παρέμβαση από τη Fed

Έκτακτη παρέμβαση από τη Federal Reserve

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χθεσινή αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές, ενίσχυσε σημαντικά τα στοιχήματα για μια άμεση, επείγουσα, πολιτική αντίδραση από τη Fed. Οι traders αποτιμούσαν μέχρι και πιθανότητα 60% για μείωση κατά 25 μονάδες βάσης εντός μιας εβδομάδας. Δεδομένου ότι η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την τελευταία της απόφαση μόλις πριν από λίγες ημέρες, αυτό θα ήταν ένα πραγματικό σημάδι ανησυχίας για την παγκόσμια οικονομία.

Βέβαια, όπως σχολιάζει το Bloomberg, οι μειώσεις επιτοκίων μεταξύ των επίσημων συνεδριάσεων είναι εξαιρετικά σπάνιες και προορίζονται μόνο για σοβαρούς κινδύνους, όταν οι αξιωματούχοι κρίνουν ότι δεν μπορούν να περιμένουν μέχρι την επόμενη προγραμματισμένη απόφασή τους. Η τελευταία τέτοια έκτακτη μείωση επιτοκίων από τη Fed έγινε στην αρχή της πανδημίας του κορονοϊού και η επόμενη απόφαση αναμένεται στις 18 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή