H πολιτική αναταραχή στο Μπαγκλαντές αναμένεται να καθυστερήσει τις τελευταίες παραλαβές ρούχων από τις H&M, Uniqlo και Zara.

Οι λιανοπωλητές μόδας συγκαταλέγονται στις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τα εργοστάσια ενδυμάτων της χώρας, τα οποία έχουν κλείσει επ’ αόριστον εν μέσω των διαδηλώσεων, ανέφερε το Reuters.

Γρήγορη μόδα: Ποιος είναι ο κινεζικός ανταγωνιστής της Zara που επεκτείνεται διεθνώς

Η πρωθυπουργός του Μπαγκλαντές, Σεΐχη Χασίνα, αναγκάστηκε σε παραίτηση τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και εγκατέλειψε τη χώρα αφού σχεδόν 300 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια καταστολής διαδηλώσεων που απαιτούσαν την ανατροπή της.

Η H&M προμηθεύεται τα ρούχα της από περίπου 10.000 εργοστάσια στο Μπαγκλαντές

Η χώρα είναι ο τρίτος μεγαλύτερος εξαγωγέας ρούχων στον κόσμο, μετά την Κίνα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Δεν θα ζητήσει εκπτώσεις η H&M

Η H&M, η οποία προμηθεύεται τα ρούχα της από περίπου 10.000 εργοστάσια στο Μπαγκλαντές, δήλωσε ότι «ανησυχεί για τις εξελίξεις» στη χώρα.

Η Zara διαθέτει 12 κατασκευαστικές ομάδες όπου το 98% της παραγωγής της συγκεντρώθηκε το 2022 το Μπαγκλαντές είναι ένα από αυτά. Εν τω μεταξύ, ο ιδιοκτήτης της Uniqlo Fast Retailing προέρχεται από περίπου 29 εργοστάσια στη χώρα.

Είναι το τελευταίο χτύπημα στην αλυσίδα εφοδιασμού της μόδας, μετά τη διαταραχή που προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ερυθρά Θάλασσα.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι δεν θα ζητήσει εκπτώσεις για πιθανές καθυστερήσεις. Σύμφωνα με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από εκπρόσωπο της H&M η εταιρεία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση σε καθημερινή βάση. Οι μετοχές της σημείωναν πτώση 0,9%  στο χρηματιστήριο της Στοκχόλμης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή