Το κλείσιμο του εργοστασίου της στην Ομάχα της Νεμπράσκα μέχρι το τέλος του 2026 σχεδιάζει η Kellogg,  στο πλαίσιο μιας αναδιοργάνωσης που θα μειώσει επίσης το προσωπικό της εταιρείας παραγωγής δημητριακών κατά περισσότερο από 17%, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη.

Οι καταναλωτές στρέφονται στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας στη Βόρεια Αμερική και η αλλαγη αυτη φαίνεται ότι επηρεάζει βιομηχανίες τροφίμων όπως η WK Kellogg.

Γιατί οι καταναλωτές προτιμούν ιδιωτικές ετικέτες

Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 2% στις πρώτες συναλλαγές, καθώς η γνωστή βιομηχανια που παράγει τα δημητριακά Special K προέβλεψε ότι οι προσαρμοσμένες καθαρές πωλήσεις του 2024 θα διαμορφωθούν στο χαμηλότερο άκρο του προηγούμενου εύρους προβλέψεων της, από 1% αύξηση έως 1% μείωση, αναφερει το Reuters.

Στροφή στην ιδιωτική ετικέτα

Οι εταιρείες συσκευασμένων τροφίμων, συμπεριλαμβανομένης της Kraft Heinz και της General Mills, έχουν επισημάνει την πτώση των πωλήσεων στη Βόρεια Αμερική και τη στροφή στις ιδιωτικές ετικέτες μεταξύ των καταναλωτών που παλεύουν με τα υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια και τον πληθωρισμό που επιμένει.

Η WK Kellogg, η βορειοαμερικανική επιχείρηση δημητριακών του γίγαντα συσκευασμένων τροφίμων Kellogg πριν από την απόσχισή της τον περασμένο Οκτώβριο, κατέγραψε επίσης καθαρές πωλήσεις σε επίπεδο γραμμής ύψους 672 εκατ. δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο.

Η αναδιοργάνωση, η οποία εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο στις 31 Ιουλίου, αναμένεται να οδηγήσει σε σωρευτικές δαπάνες αναδιάρθρωσης προ φόρων ύψους 230 έως 270 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η εταιρεία παραγωγής Froot Loops θα ενοποιήσει το δίκτυο παραγωγής της, ξεκινώντας με σταδιακή μείωση της παραγωγής στο εργοστάσιο της Νεμπράσκα και μείωση της παραγωγής στις εγκαταστάσεις της στο Μέμφις του Τενεσί, αρχής γενομένης από τα τέλη του 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή