Ο γρηγορότερος άνθρωπος στον κόσμο είναι Αμερικανός – και αθλητής της Adidas. Την Κυριακή, ο Nόα Λάιλς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ανδρών. O αθλητής με καταγωγή από την Φλόριντα σημείωσε προσωπικό ρεκόρ με χρόνο 9.79.

Adidas: Νέα αύξηση πωλήσεων – Το «βαρίδι» της Yeezy

Ο Λάιλς, σύμφωνα με το si.com, έγραψε ιστορία στον Ολυμπιακό στίβο καθώς και στην ιστορία των υποδημάτων. O 27χρονος αθλητής φόρεσε τα παπούτσια Adidas Adizero Y-3 στην πίστα του Stade de France.

Τα «Y-3» είναι από τα πιο πετυχημένα brands της Αdidas

Το «Y» αντιπροσωπεύει τον Ιάπωνα σχεδιαστή Yohji Yamamoto, με το «3» να αντιπροσωπεύει τις τρεις ρίγες στο λογότυπο της Αdidas. Τέλος, η παύλα αντιπροσωπεύει τον δεσμό μεταξύ των δύο εταίρων.

Τα Y-3 διακρίνονται από ιδιαίτερα σχέδια και τεχνικά μείγματα υφασμάτων, φουτουριστικές σιλουέτες και χρηστικές λεπτομέρειες στα σχέδιά τους. Φυσικά, ο Λάιλς φόρεσε τα πιο μοντέρνα παπούτσια που είχε να προσφέρει η Αdidas.

Ο Alberto Uncini Manganelli, General Manager of Running & Reliability Sports της Αdidas, δήλωσε: «Με τη σημερινή νίκη και όλα όσα έχει πετύχει στην καριέρα του μέχρι στιγμής, ο Noah εδραίωσε το μεγαλείο του και τη θέση του ως ένας από τους κορυφαίους αθλητές στον κόσμο. Είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να τον υποστηρίξουμε σε κάθε βήμα του ταξιδιού του από τότε που ξεκίνησε η συνεργασία μας το 2016».

«Θέλω τα δικά μου παπούτσια»

Ο Λάιλς είπε: «Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν όλα οδηγήσει μέχρι σήμερα. Μετά το Τόκιο, ήξερα ότι το ταξίδι προς το Παρίσι θα ήταν δύσκολο. Η πίεση θα ήταν πάντα μεγαλύτερη από ό,τι το 2021. Αλλά δούλεψα και προπονήθηκα σκληρότερα από ποτέ. Το να μπορώ να αποκαλώ τον εαυτό μου τον γρηγορότερο άνθρωπο στον κόσμο, είναι ένα ιδιαίτερο συναίσθημα».

Όταν ρωτήθηκε τι μέλλει γενέσθαι μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ο Λάιλς είπε: «Θέλω τον δικό μου προπονητή. Θέλω ένα αθλητικό παπούτσι. Υπάρχουν χρήματα στα αθλητικά παπούτσια και ακόμη και ο Μάικλ Τζόνσον δεν είχε το δικό του αθλητικό παπούτσι».

Σύμφωνα με το Sportico, ο Λάιλς υπέγραψε προσοδοφόρα επέκταση συμβολαίου με την Adidas νωρίτερα φέτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πλουσιότερη συμφωνία για αθλητή στίβου από το συμβόλαιο του Τζαμαϊκανού σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ με την Puma.
Ο Λάιλς έχει γελοιοποιηθεί στο παρελθόν για το τολμηρό του όραμα και την ακλόνητη αυτοπεποίθησή του. Αλλά δεν γίνεσαι ο γρηγορότερος άνθρωπος του κόσμου χωρίς να ξεπεράσεις τα όρια.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο
Business of Sport |

Πόσα χρήματα παίρνουν οι αθλητές που κερδίζουν μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού [πίνακας]

Παρά το γεγονός ότι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή δεν δίνει χρηματικά έπαθλα για την κατάκτηση μεταλλίων, αρκετές χώρες ανταμείβουν τους αθλητές τους με διάφορα μπόνους