Η κυβέρνηση συνασπισμού των συντηρητικών και των Πρασίνων της Αυστρίας επέλεξε τον υπουργό Οικονομίας Μάρτιν Κόχερ για να αναλάβει τη θέση του διοικητή της Αυστριακής Εθνικής Τράπεζας το επόμενο έτος, μετέδωσε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων APA.

Ο Κότσερ, 50 ετών, θα διαδεχθεί τον Ρόμπερτ Χόλζμαν όταν η εξαετής θητεία του ως διοικητή λήξει την 1η Σεπτεμβρίου του επόμενου έτους. Αυτό θα τον τοποθετήσει στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ξεπαγώνουν οι συνομιλίες με τη Mercosur – Πιο κοντά η εμπορική συμφωνία

Ο 75χρονος Χόλζμαν, ένα ειλικρινές γεράκι στην ΕΚΤ, είχε δηλώσει ότι δεν θα επιδιώξει τον επαναδιορισμό του.

Ο διορισμός του Κότσερ, τον οποίο επιβεβαίωσε κυβερνητική πηγή, πρέπει να εγκριθεί από τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν. Αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό μια τυπική διαδικασία, που ακολουθειται.

Ο Κότσερ, οικονομολόγος που ειδικεύεται στα συμπεριφορικά οικονομικά, εγκατέλειψε τον ακαδημαϊκό χώρο για να ενταχθεί στην τρέχουσα κυβέρνηση συνασπισμού το 2021 ως συντηρητικός, υπηρετώντας αρχικά ως υπουργός Εργασίας και αναλαμβάνοντας στη συνέχεια το χαρτοφυλάκιο της οικονομίας το 2022.

Έχοντας ηγηθεί της οικονομικής δεξαμενής σκέψης IHS πριν μεταπηδήσει στην πολιτική, ο Kocher ήταν ήδη γνωστός στο κοινό ως οικονομικός εμπειρογνώμονας. Ως υπουργός διατήρησε ένα σχετικά χαμηλών τόνων, κεντρώο και τεχνικό προφίλ.

Είναι ευρέως γνωστό ότι είναι μαραθωνοδρόμος, αλλά έχει αποκαλύψει ελάχιστα για τις απόψεις του σχετικά με τη νομισματική πολιτική ή για το τι είδους διοικητής τράπεζας θα ήταν. Ως υπουργός, έχει πει ότι οι εθνικές κυβερνήσεις μπορούν να κάνουν ελάχιστα πράγματα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού και ότι αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό καθήκον της ΕΚΤ.

Έχοντας από καιρό το φαβορί για τη θέση, ο ρ.Κότσερ αρνήθηκε να σχολιάσει τη θέση του διοικητή ή την υποψηφιότητά του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα