Η Domino’s Pizza υποβάθμισε τις προβλέψεις της για τα κέρδη της για το σύνολο του έτους, καθώς οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν το αυξημένο κόστος ζωής συγκράτησαν τις δαπάνες νωρίτερα μέσα στο έτος, οδηγώντας σε χαμηλούς αριθμούς παραγγελιών.

Το εισηγμένο στο Λονδίνο βρετανικό franchise του αμερικανικού ομίλου παράδοσης πίτσας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι τα βασικά κέρδη του θα είναι “προς το χαμηλότερο άκρο του τρέχοντος εύρους των προσδοκιών της αγοράς”.  Τον Μάρτιο είχε εκτιμήσει ότι τα κέρδη θα ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς, αναφέρουν οι FT.

McDonald’s: Tα γεύματα των 5 δολαρίων και οι… πεινασμένοι πελάτες

Η πτωτική πρόβλεψη οφείλεται εν μέρει στο “πιο αργό ξεκίνημα” του πρώτου εξαμήνου του έτους. Οι συνολικές παραγγελίες συλλογής και παράδοσης κατά τη διάρκεια της περιόδου μειώθηκαν κατά 0,9% σε 35,1 εκατ. σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, παρασυρόμενες από τη μείωση κατά 2,6% των παραγγελιών παράδοσης. Οι πωλήσεις από τα υφιστάμενα καταστήματα μειώθηκαν κατά 0,5%.

“Δεν πετύχαμε τη σωστή αξία”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Andrew Rennie στους Financial Times, αναφερόμενος στις αυξήσεις των τιμών τα τελευταία χρόνια. “Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο καταναλωτής βρίσκεται υπό πίεση. Έχει μειωθεί λίγο; Ναι … αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος”.

Οι μετοχές της Domino’s σημείωσαν πτώση 8% το πρωί της Τρίτης.

Η τύχη της εταιρείας βελτιώθηκε από τα μέσα Μαΐου, καθώς η Domino’s “σταμάτησε την τάση μείωσης των παραγγελιών παράδοσης” μετά από 10 συνεχόμενα τρίμηνα, ενισχυμένη εν μέρει από το τουρνουά ποδοσφαίρου Euro 2024, αλλά και από το λανσάρισμα μιας προσφοράς γεύματος αξίας 4 λιρών και νέων προϊόντων.

Με τη μείωση των τιμών της ενέργειας και των τροφίμων, “καταφέραμε να επαναπροσδιορίσουμε τις τιμές των εμπορευμάτων”, δήλωσε ο Rennie. παρά τη διψήφια αύξηση του μισθολογικού κόστους μετά την αύξηση του εθνικού μισθού διαβίωσης τον Απρίλιο.

Οι δαπάνες για takeaways μειώνονται

Η Domino’s ανακοίνωσε έσοδα του ομίλου ύψους 326,8 εκατ. λιρών για το πρώτο εξάμηνο του έτους, μειωμένα κατά 1,8% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, με υποκείμενα βασικά κέρδη 69 εκατ. λιρών, αυξημένα κατά 0,4%.

Η τελευταία πρόβλεψη έρχεται αφού η εταιρεία παρουσίασε νέους ανοδικούς στόχους ανάπτυξης. Τον Μάρτιο, δήλωσε ότι αναμένει να έχει περισσότερα από 1.600 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία μέχρι το 2028 και περισσότερα από 2.000 μέχρι το 2030, σε σύγκριση με περισσότερα από 1.300 καταστήματα σήμερα.

Τα στοιχεία της Barclays έδειξαν ότι οι δαπάνες των καταναλωτών για takeaways και fast food μειώνονται. Η κατηγορία ήταν μία από τις καλύτερες επιδόσεις που βγήκαν από το λουκέτο, αλλά αυτή η αύξηση έχει πλέον μειωθεί και μάλιστα διολίσθησε σε πτώση τον Μάιο, σημειώνοντας πτώση 0,2%.

Η Domino’s, η οποία μείωσε τις δαπάνες μάρκετινγκ ιδιαίτερα τον Ιανουάριο για να επενδύσει σε ένα νέο πρόγραμμα πιστότητας, δήλωσε ότι το πρώτο τρίμηνο και ο Απρίλιος ήταν “δύσκολα λόγω της πιο αργής αγοράς παράδοσης”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα