Διαψεύδουν τόσο ο όμιλος ΑΒΑΞ όσο και η Metlen δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οι δύο εταιρείες συζητούν το ενδεχόμενο συνένωσης δυνάμεων στον τομέα των κατασκευών.

Απαντώντας σε ερώτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αμφότερες υπογραμμίζουν οι πληροφορίες που εμπεριέχονται σε σημερινά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

ΑΒΑΞ: Αναλαμβάνει έργο 82 εκατ. δολαρίων στο Ιράκ – Θα κατασκευάσει μονάδα ηλεκτροπαραγωγής

Η ανακοίνωση του ομίλου ΆΒΑΞ

«Κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Όμιλος ΑΒΑΞ δηλώνει ότι πληροφορίες που εμπεριέχονται σε σημερινά δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, σχετικά με την διεξαγωγή συζητήσεων μετοχικής συνεργασίας με άλλο επιχειρηματικό όμιλο, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Πηγές της Metlen που μίλησαν στον ΟΤ διαψεύσουν με τη σειρά τους τις πληροφορίες για συζητήσεις με τον όμιλο ΑΒΑΞ που θα οδηγήσουν σε μετοχική συνεργασία.

Ανεκτέλεστο υπόλοιπο

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος ΑΒΑΞ κατέγραψε ιστορικό υψηλό στο Ανεκτέλεστο Υπόλοιπο Έργων στα €3,3 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

Στον αντίποδα, η Metlen με βάση στοιχεία εξαμήνου στον τομέα των κατασκευών και των παραχωρήσεων παρουσιάζει ανεκτέλεστο υπόλοιπο σε εκτελούμενα έργα υποδομών πάνω από τα 800 εκατ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο τομέα μάλιστα το πρώτο εξάμηνο του 2024 τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €12,2 εκατ. έναντι €7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με την προοπτική σημαντικής αύξησης στο Β’ εξάμηνο του 2024, καθώς ενώ συμπεριλαμβανομένων των έργων που βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο επικείμενης συμβασιοποίησης, ξεπερνά το €1,2δισ.

Σύμφωνα με την Metlen, oι προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα θετικές, τόσο για τα δημόσια και ιδιωτικά έργα, όσο και για έργα παραχωρήσεων και Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), στα οποία ο Τομέας Υποδομών (ΜΕΤΚΑ ΑΤΕ και Μ Παραχωρήσεις) φιλοδοξεί να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο.

H ανακοίνωση της Metlen

Η Διοίκηση της METLEN Energy & Metals, με σεβασμό προς τους μετόχους και το ευρύτερο επενδυτικό κοινό, ενημερώνει σύμφωνα με τους Κανονισμούς (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου & Συμβουλίου και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι πρόσφατα δημοσιεύματα, στα οποία γίνεται λόγος για πιθανή συγχώνευση των ομίλων Metlen και ΑΒΑΞ στον τομέα των κατασκευών, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και είναι απολύτως αβάσιμα. Η παρούσα ανακοίνωση εκδίδεται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Epsilon Net: Τα ντεσού της Δημόσιας Πρότασης – Η συμμετοχή, το τίμημα και η έξοδος από το ΧΑ
Επιχειρήσεις |

Τα ντεσού της Δημόσιας Πρότασης για την Epsilon Net - Η συμμετοχή, το τίμημα και η έξοδος από το ΧΑ

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών η Ginger Digital θα συγκαλέσει γενική συνέλευση με στόχο τη λήψη απόφασης για έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών