Κλείδωσε η εξαγορά αιολικών πάρκων από τη ΔΕΗ στη Ρουμανία, με την εταιρεία να προχωρά σε ανακοινώσεις ίσως και μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Όπως αναφέρουν πηγές από το Βουκουρέστι, η εταιρεία προχωρά σε μεγάλη αύξηση του χαρτοφυλακίου της σε ΑΠΕ προχωρώντας στην υλοποίηση του στόχου της για την εγκατάσταση και λειτουργία έργων ισχύος 2 GW έως το 2026.

ΔΕΗ: Έκρηξη των EBITDA στα 904 εκατ. εκτιμά η AXIA για το α’ εξάμηνο 2024

Η ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της ΔΕΗ υπό τον πρόεδρο και CEO Γιώργο Στάσση προχώρησε σε deal για την απόκτηση χαρτοφυλακίου αιολικών πάρκων στην περιοχή της ανατολικής Ρουμανίας.

Η εταιρεία πρόσφατα ανακοίνωσε την έναρξη κατασκευής αιολικού πάρκου 140 MW στη χώρα, και με την ανάπτυξη της μέσα από την απόκτηση χαρτοφυλακίου έργων σηματοδοτεί την απόφαση να ενισχύσει την παρουσία της αλλά και να παίξει στρατηγικό ρόλο στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εξαγορά προχωρά από τη θυγατρική της ΔΕΗ, τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Η Ρουμανία

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες διαχειρίζεται ήδη στη Ρουμανία ένα χαρτοφυλάκιο υφιστάμενων έργων συνολικής ισχύος άνω των 700 MW.

Με την ολοκλήρωση του νέου έργου, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της ΔΕΗ Ανανεώσιμες στη χώρα θα ανέλθει σε περίπου 850 MW. Ο όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει δυναμικά στον ενεργειακό μετασχηματισμό της Ρουμανίας, συμβάλλοντας στην αύξηση της εγκατεστημένης ισχύος έργων ΑΠΕ. Έως το τέλος του 2026, οι ΑΠΕ του ομίλου ΔΕΗ στη χώρα θα ξεπεράσουν τα 2 GW, μέσα από την υλοποίηση ενός σημαντικού επενδυτικού προγράμματος, καθιστώντας τον Όμιλο ηγέτη στην αγορά των ΑΠΕ της Ρουμανίας.

Ο όμιλος αποτελεί ενεργειακό ηγέτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Ήδη, έχει δημιουργήσει ένα υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 4,7 GW σε Ελλάδα και Ρουμανία, ενώ έχει ένα συνολικό πορτφόλιο ανάπτυξης ΑΠΕ της τάξης των 20 GW ως το 2030

Οικονομικά αποτελέσματα

Αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη το ΔΣ της εισηγμένης, ενόψει της ανακοίνωσης των εξαμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου.

Τα μεγέθη αφορούν στο πρώτο εξάμηνο του έτους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών αναμένεται να ανακοινώσει EBITDA πάνω από 900 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να βρίσκεται πολύ κοντά στο guidance του Γιώργου Στάσση για EBITDA στο τέλος της χρονιάς κοντά στα 1,8 δισ. ευρώ.

Μαζί με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων εκτιμάται ότι θα γίνουν γνωστές και οι λεπτομέρειες του deal για την απόκτηση των αιολικών στη Ρουμανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις