Αυξημένος τζίρος αλλά μειωμένο EBITDA και καθαρά κέρδη για το 2023 εμφάνισε η ελληνική θυγατρική της Digital Realty, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας. Αιτία, είναι επί της ουσίας οι αυξημένοι πόροι που κατευθύνονται στο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας.

Πιο αναλυτικά, τα έσοδα της Digital Realty Hellas για το 2023 ανήλθαν στα  18.050.476 ευρώ, έναντι 16.006.175 της προηγούμενης χρήσης. Η αύξηση των εσόδων οφείλεται, σύμφωνα με την εταιρεία στις συμβάσεις νέων πελατών. Οι πωλήσεις από διακοπείσες δραστηριότητες ανήλθαν στα 5.370.629 ευρώ έναντι 4.286.410 για τη χρήση 2022.

Με αμείωτο ρυθμό προχωρά η κατασκευή του data center στην Κρήτη από την Digital Realty

Τα αυξημένα έσοδα από τις διακοπείσες δραστηριότητες οφείλονται κυρίως στην τιμολόγηση των τελευταίων ενεργών συμβάσεων από την παροχή υπηρεσιών στον τομέα Data Center Integration services (Συμβουλευτικές υπηρεσίες).

Ωστόσο, το EBITDA (κέρδη προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων) της εταιρείας ανήλθαν στο ποσό των 3.298.419, μειωμένο κατά  1.319.602 ευρώ σε σχέση με τα 4.618.021 ευρώ του 2022. Η Digital Realty Hellas εμφανίζει κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες προ φόρων ύψους 1.134.068 έναντι 2.555.662 ευρώ της προηγούμενης χρήσης, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην αύξηση του κόστους μισθοδοσίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό συνδέεται με την εφαρμογή των προτύπων λειτουργίας του Ομίλου καθώς και την πρόσληψη προσωπικού το οποίο απασχολείται με τη λειτουργία του νέου data center ATH3 ενώ παράλληλα υποστηρίζει το φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας. Tα συνολικά καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 1.178.512 ευρώ μειωμένα κατά 704.173 σε σχέση τα κέρδη ύψους 1.882.685 του 2022.

H Digital Realty στην Ελλάδα

Η εταιρεία λειτουργεί στην Ελλάδα τρία data centers, το ATH1 (Athens 1), το ATH2 (Athens 2), και το υπερσύγχρονο ATH3 (Athens 3), το οποίο αποτελεί και το μεγαλύτερο στη χώρα, ικανό να υποστηρίξει έως και 6.8 MW χωρητικότητας εντός των εγκαταστάσεων έκτασης 8.600 τ.μ.. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και προσφέρουν προηγμένες υπηρεσίες υποδομής και διαχείρισης δεδομένων σε πελάτες στην Ελλάδα, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Επιπλέον, η εταιρεία κατασκευάζει το ATH4 (Athens 4) το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο ΑΤΗ3 και προβλέπεται να προσθέσει επιπλέον 6,8 MW ισχύος και υπολογίζεται να είναι πλήρως λειτουργικό το α’ τρίμηνο του 2026, όπως επίσης και το HER1 (Heraklion 1) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε φάση σχεδιασμού βρίσκεται ένα ακόμη data center στην περιοχή της Αθήνας, το ATH5 (Athens 5).

Ειδικά για το HER1, το νέο αυτό data center αναμένεται να χρησιμεύσει ως κόμβος διασύνδεσης για διηπειρωτικά και περιφερειακά υποθαλάσσια καλώδια και ως κόμβος για την παγκόσμια διακίνηση δεδομένων. Αναμένεται να υποστηρίξει την ανάπτυξη ως και 6,5 MW εγκατεστημένου φορτίου IT, σε εγκαταστάσεις έκτασης 12.800 τ.μ., με την πρώτη φάση να έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί το α’ τρίμηνο του 2025.

Για το μελλοντικό Athens 5, υπάρχει προοπτική να φτάσει στα 15MW, με δεδομένο ότι υπάρχει η ανάλογη ζήτηση πελατών σε υπηρεσίες φιλοξενίας εξοπλισμού που δικαιολογεί την επένδυση. Όπως ανέφεραν στον Οικονομικό Ταχυδρόμο στελέχη της Digital Realty, αυτές οι επενδύσεις αναβαθμίζουν τη χώρα μας και γεωπολιτικά, με την Κρήτη να λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος εξυπηρέτησης διάφορων φορτίων, όπως content delivery, edge-computing κ.α., καλύπτοντας ανάγκες για παγκόσμιους παίκτες στην ανατολική Μεσόγειο και τη βόρεια Αφρική.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Epsilon Net: Τα ντεσού της Δημόσιας Πρότασης – Η συμμετοχή, το τίμημα και η έξοδος από το ΧΑ
Επιχειρήσεις |

Τα ντεσού της Δημόσιας Πρότασης για την Epsilon Net - Η συμμετοχή, το τίμημα και η έξοδος από το ΧΑ

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών η Ginger Digital θα συγκαλέσει γενική συνέλευση με στόχο τη λήψη απόφασης για έξοδο της μετοχής από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών