Στην τρίτη φάση των επιμέρους εργασιών σε 9 περιφερειακά αεροδρόμια από τα 14 που διαχειρίζεται στην Ελλάδα προχωρά η Fraport Greece, στο πλαίσιο του έργου της περαιτέρω πολυεπίπεδης αναβάθμισής τους και έχοντας ήδη ολοκληρώσει τη δεύτερη κατασκευαστική περίοδο.

Οι εργασίες αφορούν στην πλήρη αναδιαμόρφωση των διαδρόμων των αεροδρομίων, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφαλείας τους και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εκτενείς επεμβάσεις αναμόρφωσης των πλευρικών ζωνών ασφαλείας διαδρόμου (Runway Strips) και περιοχών ασφαλείας πέρατος διαδρόμου (RESA).

Fraport: «Απογειώθηκαν» τα ελληνικά αεροδρόμια τον Μάρτιο [πίνακας]

Η διακοπή της λειτουργίας των διαδρόμων είναι απολύτως απαραίτητη, λόγω του μεγέθους και της πολυπλοκότητας των έργων.

Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες για την αναστολή λειτουργίας των διαδρόμων ανά αεροδρόμιο έχουν ως εξής:

Κατά τη διάρκεια των περιόδων αυτών θα πραγματοποιούνται από ελικόπτερα πτήσεις επείγοντος χαρακτήρα (αεροδιακομιδές, πτήσεις έρευνας και διάσωσης, πυρόσβεσης, ανθρωπιστικές, κρατικές και λοιπές πτήσεις εθνικού χαρακτήρα), εφόσον απαιτηθεί, ενώ όλες οι υπηρεσίες των αεροδρομίων θα λειτουργούν κανονικά για το ενδιαφερόμενο κοινό.

Βάσει σχεδιασμού, τα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα αποτελούν τη μικρότερη δυνατή περίοδο που μπορεί να ανασταλεί η λειτουργία τους.

Οι εργασίες αυτές αποτελούν μέρος της σύμβασης παραχώρησης. Σχετίζονται με έργα μεγάλης κλίμακας που εκτελεί η εταιρεία, στο πλαίσιο χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με τη Fraport Greece, πραγματοποιούνται με όρους βιωσιμότητας και σεβασμού στον κάθε τόπο, μιας και η υποστήριξη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής υπευθυνότητας είναι βασικές αρχές της.

Η κανονιστική συμμόρφωση και η ασφάλεια, σε όλα τα επίπεδα, αποτελούν βασική προτεραιότητα της εταιρείας. Όπως σημειώνει, οι συγκεκριμένες εργασίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την περαιτέρω αναβάθμιση του ήδη υψηλού επιπέδου ασφάλειας και λειτουργίας των περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Κατασκευές