Η χθεσινή απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου «αναγνωρίζει ότι η Google προσφέρει την καλύτερη μηχανή αναζήτησης, αλλά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να μας επιτρέπεται να την κάνουμε εύκολα διαθέσιμη», σχολιάζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος Παγκόσμιων Υποθέσεων της αμερικανικής εταιρείας, Κεντ Γουόκερ.

«Εκτιμούμε το συμπέρασμα του Δικαστηρίου πως η Google είναι “η μηχανή αναζήτησης με την υψηλότερη ποιότητα του κλάδου, η οποία έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη εκατοντάδων εκατομμυρίων ημερήσιων χρηστών”, ότι η Google “είναι εδώ και πολύ καιρό η καλύτερη μηχανή αναζήτησης, ιδιαίτερα σε κινητές συσκευές”, ότι “συνεχίζει να καινοτομεί στην αναζήτηση” και ότι “η Apple και η Mozilla αξιολογούν περιστασιακά την ποιότητα αναζήτησης της Google σε σχέση με τους ανταγωνιστές της και βρίσκουν ότι η Google είναι ανώτερη”», συνεχίζει η ανακοίνωση της Google.

Η αστρονομική ζημιά που φέρνει στην Google η δικαστική ήττα – Οι φόβοι για τις συμφωνίες με την Apple

«Δεδομένου αυτού, και του γεγονότος ότι οι άνθρωποι αναζητούν όλο και περισσότερες πληροφορίες με όλο και περισσότερους τρόπους, σκοπεύουμε να ασκήσουμε έφεση. Καθώς αυτή η διαδικασία συνεχίζεται, θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στην παραγωγή προϊόντων που οι άνθρωποι βρίσκουν χρήσιμα και εύκολα στη χρήση», καταλήγει στη δήλωσή του ο Κεντ Γουόκερ της Google.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την δικαστική απόφαση που γνωμοδότησε υπέρ του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι πρακτικές της Google για να προσεταιριστεί την Apple και άλλες εταιρείες, ώστε να χρησιμοποιήσουν τη δική της μηχανή αναζήτησης ως προεπιλογή, έχουν παραβιάσει την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ουσιαστικά η έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης εστίασε σε ένα κομβικό σημείο: στις πληρωμές της Google προς άλλες εταιρείες, όπως η Apple και η Samsung, για να προσφέρουν στη δική της μηχανή αναζήτησης εξέχουσα θέση στις συσκευές τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία