Ο Τζον Σούλμαν, ένας εκ των συνιδρυτών της OpenAI, εγκατέλειψε την εταιρεία που δημιούργησε το ChatGPT για να βρει επαγγελματική στέγη στην ανταγωνιστική Anthropic, σύμφωνα με ανάρτησή του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X αργά τη Δευτέρα.

«Αυτή η επιλογή πηγάζει από την επιθυμία μου να εμβαθύνω την εστίασή μου στην ευθυγράμμιση της τεχνητής νοημοσύνης και να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο της καριέρας μου όπου μπορώ να επιστρέψω στην πρακτική τεχνική εργασία», ανέφερε ο Σούλμαν.

Υπό εξέταση η μετατροπή της OpenAI σε καθαρά εμπορική επιχείρηση

Η είδηση ​​αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα  The Information, η οποία πρόσθεσε ότι ο Πίτερ Ντενγκ, διευθυντικό στέλεχος που εντάχθηκε στην OpenAI πέρυσι, αποχώρησε επίσης από την εταιρεία. Ο πρόεδρος και συνιδρυτής του OpenAI, Γκρεγκ Μπρόκμαν, παίρνει επίσης άδεια μέχρι το τέλος του έτους.

Η κίνηση έρχεται καθώς η OpenAI αντιμετωπίζει σημαντικές αλλαγές προσωπικού, με τον ηγέτη ασφάλειας τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας Αλεξάντερ Μάντρι να επανατοποθετείται σε άλλο ρόλο τον Ιούλιο.

Ένας άλλος από τους συνιδρυτές και επικεφαλής επιστήμονας της OpenAI, ο Ίλια Σατσκέβερ, έφυγε από την εταιρεία τον Μάιο. Ο Αντρέι Κάρπατι, ο οποίος ήταν επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης άφησε την OpenAI τον Φεβρουάριο και ξεκίνησε μια εκπαιδευτική πλατφόρμα ενσωματωμένη στην AI τον Ιούλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Ίλον Μασκ, ο οποίος ήταν επίσης ένας από τους συνιδρυτές της OpenAI και αποχώρησε τρία χρόνια μετά την ίδρυση της startup, αναβίωσε τη αγωγή του εναντίον της εταιρείας και του διευθύνοντος συμβούλου Σαμ Άλτμαν τη Δευτέρα, λέγοντας ότι η εταιρεία βάζει τα κέρδη και τα εμπορικά συμφέροντα πάνω από το δημόσιο καλό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Τεχνητή νοημοσύνη: Η Βρετανία το νέο πεδίο αντιπαράθεσης των εταιρειών AI
Tεχνητή νοημοσύνη |

H OpenAI σε «όργιο» προσλήψεων στη Βρετανία - «Κυνήγησε» βασικό ερευνητή της DeepMind

Η OpenAI ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο ότι θα ανοίξει εταιρικό γραφείο στο Λονδίνο - Συγχρόνως έχει κάνει πολλές προσλήψεις στο Ηνωμένο Βασίλειο τους τελευταίους μήνες