Οι μετοχές «γύρισαν» σε αρνητικό έδαφος στο κλείσιμο της Wall Street, χάνοντας τα κέρδη που είχαν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης, με την αγορά να προβληματίζει ξανά μετά το sell off της Δευτέρας από το οποίο ναι μεν ανέκτησε χθες απώλειες, σήμερα όμως δεν συνέχισε στον ίδιο δρόμο.

Wall Street: Συνεχίζουν το ράλι οι αμερικανικοί δείκτες – 400 μονάδες πάνω ο Dow

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατρακύλησε κατά 234 μονάδες ή 0,60%, στις 38.763 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,77% στις 5.199 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq σημείωσε πτώση 1,05% στις 16.195 μονάδες

Επιστροφή της μεταβλητότητας

Υπενθυμίζεται πως για επιστροφή της μεταβλητότητας στις αγορές κάνει λόγο η UBS σε έκθεσή της με την ονομασία «Τι άλλαξε την περασμένη εβδομάδα;», μετά το «τραινάκι του τρόμου» στις αγορές που ξεκίνησε αρχικά την Παρασκευή και μετουσιώθηκε πλήρως τη Δευτέρα, πριν την ανάκαμψη της Τρίτης η οποία συνεχίζεται και σήμερα.

Το κλίμα στις αγορές έχει επιδεινωθεί και η μεταβλητότητα θα είναι πιθανότατα υψηλότερη για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι επενδυτές μπορεί τώρα να αναρωτηθούν αν η πρόσφατη αναταραχή της αγοράς έχει εξαντλήσει τον κύκλο της. Εν μέσω της μεταβλητότητας, Η UBS συνοψίζει τι άλλαξε και τι δεν άλλαξε με το sell-off.

Οι πρόσφατες κινήσεις στις μετοχές, τα ομόλογα και το forex αποδίδονται εν μέρει στην απομάκρυνση ευρέως διακρατούμενων θέσεων, συμπεριλαμβανομένων των θέσεων αγοράς σε μετοχές αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών και των θέσεων short στο ιαπωνικό γεν.

Η ραγδαία ανατίμηση του γεν από το υψηλό των αρχών Ιουλίου των 162 δολαρίων/γεν στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 141,66 τη Δευτέρα μπορεί κάλλιστα να ανάγκασε τους επενδυτές να πουλήσουν περιουσιακά στοιχεία που αγοράστηκαν με δανεικά γεν.

Σημειώνει επίσης ότι η μετοχή της Apple υποχώρησε μετά την είδηση ότι η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ μείωσε κατά το ήμισυ τη συμμετοχή της κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Mε τους φόβους για ύφεση στην παγκόσμια οικονομία να αυξάνονται, η «ποιότητα» των μετοχών και των ομολογών που επιλέγουν οι επενδυτές παραμένει βασικό θέμα. Παρόλο που είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η έκταση της επίδρασης της αντιστάθμισης θέσεων στην πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς, το κλίμα έχει γίνει πιο επιφυλακτικό όσον αφορά τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία. Σαφείς ενδείξεις αυτής της μεταβαλλόμενης νοοτροπίας των επενδυτών είναι εμφανείς στην αγορά δικαιωμάτων προαίρεσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street