
Ακολουθώντας το σερί που δημιουργήθηκε στις υπόλοιπες αγορές, η Wall Street συνεχίζει να σημειώνει κέρδη με τους τρεις βασικούς δείκτες να είναι θετικοί. Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones διαπραγματευόταν 315 μονάδες υψηλότερα, ή 0,8%. Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 1,2% και ο Nasdaq Composite προχώρησε κατά 1,4%.
Η Nvidia, η Meta Platforms, η Advanced Micro Devices, η Apple και η Microsoft κινούνται θετικά μετά το άνοιγμα των αγορών. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Super Micro Computer υποχώρησαν κατά 16%, αφού τα κέρδη της εταιρείας για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο δεν έφτασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Airbnb υποχώρησε κατά 12% μετά την έκδοση απογοητευτικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου.
«Άγγιξε» αλλά δεν έφτασε τις 1.400 μονάδες το ΧΑ – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κερδών
Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς συνέχισε την άνοδό της και αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,94%. Αυτό σηματοδότησε την επιστροφή στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση την Παρασκευή, τα οποία προκάλεσαν ανησυχίες για οικονομική ύφεση.
Τη Δευτέρα, ο Dow και ο S&P 500 σημείωσαν τη χειρότερη συνεδρίασή τους από το 2022, τροφοδοτούμενοι από τις ανησυχίες για ύφεση και την εκκαθάριση του carry trade του ιαπωνικού γεν.
Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe Volatility Index, γνωστός ως «δείκτης φόβου» της Wall Street, διαπραγματεύεται κάτω από το 23, σε μια απότομη πτώση από το επίπεδό του κοντά στο 65 τη Δευτέρα, υποδηλώνοντας παράλληλα ότι ο φόβος των επενδυτών έχει μετριαστεί σημαντικά.
«Μόλις ξεπεράσεις το σοκ από αυτές τις μεγάλες πτώσεις στις αγορές, επιστρέφεις εκεί που ήσουν πριν από μερικές εβδομάδες και συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα είναι στην πραγματικότητα εντάξει. Και νομίζω ότι εκεί επιστρέφουν οι επενδυτές», δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group».
Το γεν κινήθηκε πτωτικά μετά την επισήμανση αξιωματούχου της BOJ ότι οι χαράκτες πολιτικής της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα αυξήσουν τα επιτόκια εάν οι αγορές είναι ασταθείς.
Η διαβεβαίωση της Ιαπωνίας ήρθε στον απόηχο των μαζικών διακυμάνσεων στις τιμές των μετοχών της χώρας την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι δείκτες αναφοράς βυθίστηκαν σε bear market πριν ανακάμψουν απότομα. Οι κινήσεις επιδεινώθηκαν από την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια πιο επιθετικά.


Latest News

Ανοδικό ξέσπασμα στη Wall Street - Τα σχόλια Μπέσεντ και ο «βομβαρδισμός» συνομιλιών από τον Λευκό Οίκο
Τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα έδωσαν επίσης καύσιμα για το σημερινό ράλι στη Wall Street

Ράλι αισιοδοξίας για αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου στη Wall Street
Μετοχές της Wall Street που σχετίζονται με την Κίνα κινούνται ανοδικά - Κέρδη για Nvidia και Tesla

Προσπάθεια ανάκαμψης σήμερα στη Wall Street
Το κλίμα πάντως στη Wall Street παραμένει εύθραυστο, με τις ανησυχίες των επενδυτών να εστιάζουν στην επίθεση Τραμπ σε Πάουελ

Μνήμες της «Μεγάλης Ύφεσης» ξυπνά ο Dow Jones - Ο χειρότερος Απρίλιος από το 1932
Λίγοι πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους εμπορικούς εταίρους θα αποφέρουν αποτελέσματα αρκετά σύντομα για να μετριάσουν την πίεση

«Βαθύ κόκκινο» έφερε ο Τραμπ στη Wall Street - Πόνος για το δολάριο και ράλι σε χρυσό και Bitcoin
Η Wall Street προσπαθεί να βρει πατήματα, όμως οι παρεμβάσεις του Τραμπ κατά του Πάουελ την φέρνουν σε περιδίνηση

Χάνει πάνω από 1.000 μονάδες ο Dow μετά τη νέα επίθεση Τραμπ σε Πάουελ - Πτώση άνω του 3% για S&P 500 και Nasdaq
Τα νέα σχόλια του Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed έφεραν νέα αναστάτωση στη Wall Street με νέες μεγάλες απώλειες - Ξανά ρεκόρ για χρυσό

Με πτώση άνω του 1% αρχίζει την εβδομάδα η Wall Street
Ο Dow Jones σημειώνει απώλειες 0,99% στις 38.753 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει πτώση 1,13% στις 5.223 μονάδες

Ποιοι CEO πούλησαν μετοχές αξίας δισ. δολαρίων
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Washington Service, η οποία παρακολουθεί τις αγορές και τις πωλήσεις των ανθρώπων που έχουν πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες

Βουτιά 500 μονάδων για τον Dow, παρέμειναν οι αυξομειώσεις και η αβεβαιότητα
Αστάθεια χαρακτήρισε τις συναλλατές του S&P 500 την Πέμπτη, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας στη Wall Street

Βουτιά για τον Dow Jones - Προσπαθούν θετικά οι S&P 500 και Nasdaq
Στο επίκεντρο σήμερα είναι η UnitedHealth Group, η οποία χάνει πάνω από 17%