Ακολουθώντας το σερί που δημιουργήθηκε στις υπόλοιπες αγορές, η Wall Street συνεχίζει να σημειώνει κέρδη με τους τρεις βασικούς δείκτες να είναι θετικοί. Ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones διαπραγματευόταν 315 μονάδες υψηλότερα, ή 0,8%. Ο S&P 500 σημείωσε άλμα 1,2% και ο Nasdaq Composite προχώρησε κατά 1,4%.

Η Nvidia, η Meta Platforms, η Advanced Micro Devices, η Apple και η Microsoft κινούνται θετικά μετά το άνοιγμα των αγορών. Εν τω μεταξύ, οι μετοχές της Super Micro Computer υποχώρησαν κατά 16%, αφού τα κέρδη της εταιρείας για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο δεν έφτασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Η Airbnb υποχώρησε κατά 12% μετά την έκδοση απογοητευτικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου.

«Άγγιξε» αλλά δεν έφτασε τις 1.400 μονάδες το ΧΑ – Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κερδών

Η απόδοση του 10ετούς κρατικού ομολόγου αναφοράς συνέχισε την άνοδό της και αυξήθηκε κατά 5 μονάδες βάσης στο 3,94%. Αυτό σηματοδότησε την επιστροφή στο επίπεδο που βρισκόταν πριν από τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση την Παρασκευή, τα οποία προκάλεσαν ανησυχίες για οικονομική ύφεση.

Τη Δευτέρα, ο Dow και ο S&P 500 σημείωσαν τη χειρότερη συνεδρίασή τους από το 2022, τροφοδοτούμενοι από τις ανησυχίες για ύφεση και την εκκαθάριση του carry trade του ιαπωνικού γεν.

Ο δείκτης μεταβλητότητας Cboe Volatility Index, γνωστός ως «δείκτης φόβου» της Wall Street, διαπραγματεύεται κάτω από το 23, σε μια απότομη πτώση από το επίπεδό του κοντά στο 65 τη Δευτέρα, υποδηλώνοντας παράλληλα ότι ο φόβος των επενδυτών έχει μετριαστεί σημαντικά.

«Μόλις ξεπεράσεις το σοκ από αυτές τις μεγάλες πτώσεις στις αγορές, επιστρέφεις εκεί που ήσουν πριν από μερικές εβδομάδες και συνειδητοποιείς ότι τα πράγματα είναι στην πραγματικότητα εντάξει. Και νομίζω ότι εκεί επιστρέφουν οι επενδυτές», δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group».

Το γεν κινήθηκε πτωτικά μετά την επισήμανση αξιωματούχου της BOJ ότι οι χαράκτες πολιτικής της Ιαπωνικής Κεντρικής Τράπεζας δεν θα αυξήσουν τα επιτόκια εάν οι αγορές είναι ασταθείς.

Η διαβεβαίωση της Ιαπωνίας ήρθε στον απόηχο των μαζικών διακυμάνσεων στις τιμές των μετοχών της χώρας την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι δείκτες αναφοράς βυθίστηκαν σε bear market πριν ανακάμψουν απότομα. Οι κινήσεις επιδεινώθηκαν από την άποψη ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μειώσει τα επιτόκια πιο επιθετικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street