Στην απαγόρευση των εισαγωγών ελληνικών και ρουμάνικων αρνιών και κατσικιών προκειμένου να αποτρέψει μια ενδεχόμενη εξάπλωση της πανώλης των αιγοπροβάτων προχώρησε η Κίνα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το Reuters η απαγόρευση των ελληνικών εισαγωγών, που εκδόθηκε από την τελωνειακή αρχή και το υπουργείο Γεωργίας, τέθηκε σε ισχύ από τις 26 Ιουλίου, ενώ αυτή για τις εισαγωγές από τη Ρουμανία τέθηκε σε ισχύ στις 2 Αυγούστου, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις.

Πανώλη αιγοπροβάτων: Η επόμενη μέρα για την κτηνοτροφία – Ο κίνδυνος της αισχροκέρδειας

Υπενθυμίζεται ότι η πανώλη των αιγοπροβάτων εντοπίστηκε τον περασμένο μήνα (στις 11 Ιουλίου) για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλία.

Μέχρι και την Κυριακή 8 Αυγούστου, βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μεταφορά και σφαγή ζώων σε όλη τη χώρα

Μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΥπΑΑΤ, έχουν θανατωθεί περίπου 14.000 με 15.000 αιγοπρόβατα σε όλη τη χώρα, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός για τη Ρουμανία φτάνει στις 230.000.

Επίσης, μέχρι και την Κυριακή 8 Αυγούστου, βρίσκονται σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τη μεταφορά και σφαγής ζώων σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι ο ιός δεν μολύνει τον άνθρωπο, αλλά είναι εξαιρετικά μεταδοτικός μεταξύ των κατσικιών και των προβάτων και μπορεί να σκοτώσει έως και το 70% των μολυσμένων ζώων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
Πανώλη αιγοπροβάτων: Οικονομική στήριξη και αποζημιώσεις ζητά από την ΕΕ ο Τσιάρας
AGRO |

Οικονομική στήριξη και αποζημιώσεις για την πανώλη αιγοπροβάτων ζητά από την ΕΕ ο Τσιάρας

Πρόσθετα μέτρα για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από την πανώλη αιγοπροβάτων ζητά με επιστολή του από τους αρμόδιους επιτρόπους και τους ομολόγους του ο Κώστας Τσιάρας