Η Airbnb είναι ο τελευταίος αγγελιοφόρος άσχημων νέων για την καταναλωτική δύναμη των Αμερικανών στα οικονομικά της αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Η εταιρεία βραχυχρόνιας μίσθωσης ακινήτων δήλωσε ότι αναμένει μια «διαδοχική συγκράτηση» στις διανυκτερεύσεις και τις εμπειρίες που έχουν κλειστεί το επόμενο τρίμηνο, με εξασθένηση της ζήτησης από τους πελάτες των ΗΠΑ, καθώς οι άνθρωποι κλείνουν ταξίδια πιο κοντά στις ημερομηνίες ταξιδιού και όχι εκ των προτέρων, αναφέρει το Business Insider.

Προσωπικοί σεφ και… μασάζ – Πώς το Airbnb θέλει να εξελίξει τις υπηρεσίες του

«Η Λατινική Αμερική και η Ασία-Ειρηνικός εξακολουθούν να είναι οι ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές μας. Ωστόσο, βλέπουμε μικρότερους χρόνους κρατήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο και κάποια σημάδια επιβράδυνσης της ζήτησης από τους επισκέπτες των ΗΠΑ», σημειώνει η εταιρεία.

Η οικονομική διευθύντρια της Airbnb, Έλι Μερτς, απέδωσε μερικούς από τους μικρότερους χρόνους παράδοσης σε ποικίλους παράγοντες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το χρονικό πλαίσιο της κράτησης, όπως η νέα παραλλαγή του κορονοϊού ή ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Στη Βόρεια Αμερική συγκεκριμένα, η οικονομική διευθύντρια δήλωσε ότι υπάρχουν «μια χούφτα συνιστώσες» για την επιβράδυνση, συμπεριλαμβανομένων επίσης των μικρότερων χρόνων πριν το κλείσιμο δωματίων. Η Μερτς πρόσθεσε ότι οι μικρότεροι αυτοί χρόνοι δεν σημαίνουν ότι οι καταναλωτές δεν κάνουν κρατήσεις για ταξίδια – σημαίνει απλώς ότι δεν τα έχουν κλείσει ακόμη.

Η μετατόπιση των χρόνων παράδοσης οδήγησε επίσης ορισμένους ανθρώπους να κάνουν κρατήσεις για βραχυπρόθεσμες ενοικιάσεις, αν και συνέχισαν να κάνουν κρατήσεις για μεγαλύτερες και ακριβότερες καταχωρίσεις, δήλωσε.

Τα νέα της Airbnb έρχονται σε συνέχεια των χαμηλότερων από το αναμενόμενο εσόδων από το Azure της Microsoft και των χαμένων πωλήσεων από την Amazon. Ο επικεφαλής των οικονομικών της Amazon απέδωσε την επιβράδυνση στην απόσπαση της προσοχής των καταναλωτών από τα πολιτικά γεγονότα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ανέφερε επίσης ότι οι καταναλωτές ήταν «επιφυλακτικοί» και «αναζητούσαν προσφορές».

Τα αποτελέσματα της Airbnb έρχονται επίσης μετά από μια πιο υποτονική έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή, πυροδοτώντας ανησυχίες για ύφεση. Οι αμερικανικές μετοχές έπεσαν μετά την έκθεση σε μια δραματική τριήμερη πτώση, αν και έδειξαν κάποια σημάδια ανάκαμψης την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή