Αν και ανέλαβα τα καθήκοντα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΤΕ μόλις την 1η Ιουλίου, είμαι εξοικειωμένος με τον Όμιλο. Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο Κώστας Νεμπής στο «παρθενικό» του conference call από τη θέση του επικεφαλής της εταιρείας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι η νέα του θέση αποτελεί μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη για τον ίδιο, ενώ δήλωσε ότι παραμένει δεσμευμένος στην ανάπτυξη του Ομίλου ΟΤΕ. Στους βασικούς του στόχους, ανέφερε την επιτάχυνση των επενδύσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί ώστε να κλείσει το χάσμα με την υπόλοιπη Ευρώπη και να καταστεί η εταιρεία ένας από τους σημαντικότερους digital players σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Αυξημένα έσοδα και αμοιβή 450 εκατ. προς τους μετόχους από τον ΟΤΕ

Ακολούθως, ο νέος διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου αναφέρθηκε στη στρατηγική για τα χρόνια που ακολουθούν, με συνεχή ανάπτυξη του δικτύου οπτικής ίνας (FTTH), παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητες όπως το δίκτυο 5G. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο επερχόμενο voucher για τις συνδέσεις FTTH, το οποίο θα επιτρέψει στην εταιρεία τρέξει ταχύτερα το πρόγραμμά της αλλά και την διείσδυση των νέων συνδέσεων στην ελληνική αγορά.

Οπτική ίνα

Ιδιαίτερα στάθηκε στην πρόσφατη συμφωνία για την ανταλλαγή τηλεοπτικού αθλητικού περιεχομένου ανάμεσα στην Cosmote TV και τη Nova, την οποία χαρακτήρισε καινοτόμα και η οποία θα ωφελήσει τους πάντες, εταιρείες, πελάτες, ακόμη και το ίδιο το κράτος αφού λύνει το πρόβλημα της πειρατείας και θα υπάρχει όφελος από τη μη διαφυγή φόρων.

Τέλος, ο CEO του ΟΤΕ αναφέρθηκε στην έγκριση που έχει λάβει από ΕΕΤΤ και Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το πλάνο εκπτώσεων όγκου στις τιμές χονδρικής οπτικής ίνας, για το οποίο εκκρεμούν λεπτομέρειες ώστε να καταρτιστούν συμφωνίες με τους άλλους δύο παρόχους (Vodafone και Nova) ώστε να τεθεί επίσημα σε λειτουργία υπό τη μορφή νέου κανονισμού.

Μάλιστα, χαρακτήρισε τη συμφωνία «σημαντική τομή» για την αγορά καθώς θα επιτρέψει τη μείωση των τιμών χονδρικής (που ενδεχομένως μετακυλήσουν και στους καταναλωτές) ώστε να τρέξουν ταχύτερα οι επενδύσεις στον κλάδο και να αυξηθεί η διείσδυση της οπτικής ίνας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΔΕΗ: Υψηλότερα από τις προσδοκίες τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, λέει η ΑΧΙΑ
Επιχειρήσεις |

AΧΙΑ για ΔΕΗ: Υψηλότερα από τις προσδοκίες το α' εξάμηνο - Η νέα τιμή στόχος

Συνολικά, οι επιδόσεις της ΔΕΗ χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές, «παρά τις αρχικές ανησυχίες λόγω της αστάθειας των αγορών» - Διατήρηση σύστασης αγοράς με τιμή-στόχο τα 22,60 ευρώ ανά μετοχή