Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης εξαγοράς (η «Δημόσια Πρόταση») για την απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Bank Public Company Limited (η «Υπό Εξαγορά Εταιρεία»), η οποία είχε υποβληθεί στις 4 Ιουνίου 2024 αναφέρει Eurobank Α.Ε. (η «Προτείνουσα»), θυγατρική της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε.

Μετά τον τελικό έλεγχο των Εντύπων Αποδοχής και Μεταβίβασης, το συνολικό ποσοστό αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης έφτασε το 0,481%, καθώς υποβλήθηκαν Έντυπα Αποδοχής και Μεταβίβασης για 1.984.781 μετοχές της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.

Φωκίων Καραβίας: Τι κερδίζουμε με την απόκτηση της Ελληνικής Τράπεζας

Το συνολικό ποσοστό αποδοχής προστιθέμενο στο 55,481% (229.030.025 μετοχές) που κατείχε άμεσα η Προτείνουσα στη λήξη της Δημόσιας Πρότασης στις 30 Ιουλίου 2024, εξασφαλίζει στην Προτείνουσα συνολική συμμετοχή 55,962% (231.014.806 μετοχές) στο εκδομένο μετοχικό κεφάλαιο της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.

Η καταβολή της αντιπαροχής προς τους δικαιούχους μετόχους που αποδέχθηκαν τη Δημόσια Πρόταση πραγματοποιήθηκε μέσω της εκτέλεσης τραπεζικών εμβασμάτων και της αποστολής επιταγών στις 6 Αυγούστου 2024 και η Προτείνουσα προχώρησε σε εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των τίτλων μέσω του Χειριστή Ανάδοχου, The Cyprus Investment and Securities Corporation Limited (“CISCO”).

Η CISCO  και η Axia Ventures Group ενεργούσαν ως Σύμβουλοι της Προτείνουσας στα πλαίσια και για τους σκοπούς της διαδικασίας της Δημόσιας Πρότασης.

Οι επόμενοι στόχοι

Επόμενος στόχος της Eurobank, ως προς την Ελληνική Τράπεζα, είναι σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλό της Φωκίων Καραβίας η πλήρης λογιστική ενοποίησή της, η οποία θα ξεκινήσει στο γ΄ τρίμηνο του 2024.

Όπως είπε, μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της, η Eurobank στοχεύει σε απορρόφησή της. Πρόσθεσε ωστόσο πως ο χρόνος που θα συμβεί αυτό «δεν εξαρτάται μόνο από εμάς, αλλά και από τους μετόχους μειοψηφίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πρώτη φάση οι δύο θυγατρικές της Eurobank στην Κύπρο θα λειτουργούν ως ξεχωριστές οντότητες, κάτι που δεν δημιουργεί προβλήματα, καθώς οι εργασίες τους είναι συμπληρωματικές.

Άμεσα πάντως θα αλλάξει το διοικητικό της συμβούλιο και το management που θα τρέξει το όλο εγχείρημα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΔΕΗ: Υψηλότερα από τις προσδοκίες τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, λέει η ΑΧΙΑ
Επιχειρήσεις |

AΧΙΑ για ΔΕΗ: Υψηλότερα από τις προσδοκίες το α' εξάμηνο - Η νέα τιμή στόχος

Συνολικά, οι επιδόσεις της ΔΕΗ χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές, «παρά τις αρχικές ανησυχίες λόγω της αστάθειας των αγορών» - Διατήρηση σύστασης αγοράς με τιμή-στόχο τα 22,60 ευρώ ανά μετοχή

Τα αδέλφια Σαράντη αποκαλύπτουν στον ΟΤ: Η επόμενη μέρα για τις εταιρείες Όλυμπος και Τυράς
Επιχειρήσεις |

Τα αδέλφια Σαράντη αποκαλύπτουν στον ΟΤ: Η επόμενη μέρα για τις εταιρείες Όλυμπος και Τυράς

Τι σημαίνουν οι διοικητικές αλλαγές στον όμιλο Ελληνικά Γαλακτοκομεία των αδελφών Τάκη και Μιχάλη Σαράντη – Οι επενδύσεις, η «Αγία Τριάς» και το μοίρασμα της «αυτοκρατορίας»