Παραμένουν οι ελληνικές τράπεζες η κορυφαία επιλογή της στην αγορά, σύμφωνα με την Euroxx, η οποία βλέπει περιθώρια για άνοδο άνω του 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών των μετοχών και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Για την Εθνική Τράπεζα η τιμή στόχος αυξάνεται στα 10,7 ευρώ από 9,80 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου της τάξης του 48%. Για την Eurobank η νέα τιμή στόχος είναι στα 2,70 ευρώ από 2,50 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 40%. Για την Τράπεζα Πειραιώς η νέα τιμή στόχος είναι στα 6,00 ευρώ από 5,40 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 67% και για την Alpha Bank τοποθετείται στα 2,50 ευρώ από 2,40 ευρώ πριν με περιθώριο ανόδου 64%.

Τράπεζες: Η εξυγίανση των NPEs φέρνει κέρδη στους 4 συστημικούς ομίλους

Η Euroxx για τις τράπεζες

«Κατά μέσο όρο, οι τράπεζες διαπραγματεύονται με δείκτη P/E περίπου 5,0 φορές για το 2026, ένα discount της τάξεως του 20% με 30% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές ομοειδείς επιχειρήσεις. Πιστεύουμε ότι τέτοιες εκπτώσεις δεν δικαιολογούνται ενόψει των καλύτερων μακροοικονομικών μεγεθών στη χώρα με αύξηση του ΑΕΠ πάνω από 2% ετησίως έως το 2026 και την υψηλότερη αύξηση των δανείων (ο τριετής ρυθμός αύξησης είναι στο 7%) και τους ανώτερους δείκτες αποδοτικότητας RοTE (βιώσιμα επίπεδα στο 13% με 14%).

Η επιστροφή στις μερισματικές πληρωμές και η ενθαρρυντική αύξηση των δανείων στο β’ τρίμηνο αποτελούν βασικούς καταλύτες, στο μέλλον, για περαιτέρω επαναξιολόγηση», επισημαίνει η χρηματιστηριακή.

Η Euroxx τονίζει ότι οι ελληνικές τράπεζες σημείωσαν ένα πολύ ισχυρό δεύτερο τρίμηνο στήριξη από την επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης, ενός ευνοϊκότερου μείγματος καταθέσεων, της ηπιότερης πίεσης στα spreads, της βραδύτερης μείωσης των επιτοκίων της ΕΚΤ, της ενίσχυσης των εσόδων από προμήθειες και του χαμηλότερου κόστους κινδύνου.

Επίσης , η χρηματιστηριακή αυξάνει τις εκτιμήσεις της για το 2024-2026 κατά 5%-10% σε όλες τις τράπεζες, κυρίως λόγω υψηλότερων καθαρών επιτοκιακών εσόδων, των καλύτερων προμηθειών και του χαμηλότερου κόστους κινδύνου.

Η Euroxx επισημαίνει πως είναι θετική για όλες τις ελληνικές τράπεζες, τηρώντας σύσταση overweight στις μετοχές και των τεσσάρων συστημικών, και βλέπει την εύλογη αξία σε όρους P/E στο 7-8x.

Όσον αφορά την αποτίμηση, πιστεύει ότι η Τράπεζα Πειραιώς αυτή τη στιγμή ξεχωρίζει με P/E κοντά στο 4,0x και με discount περίπου 40% έναντι των ευρωπαϊκών τραπεζών, παρά την ισχυρή κερδοφορία και την επίσης ισχυρή κεφαλαιακή θέση (δείκτης CET1 fully loaded άνω του 14%).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
ΔΕΗ: Υψηλότερα από τις προσδοκίες τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου, λέει η ΑΧΙΑ
Επιχειρήσεις |

AΧΙΑ για ΔΕΗ: Υψηλότερα από τις προσδοκίες το α' εξάμηνο - Η νέα τιμή στόχος

Συνολικά, οι επιδόσεις της ΔΕΗ χαρακτηρίζονται ικανοποιητικές, «παρά τις αρχικές ανησυχίες λόγω της αστάθειας των αγορών» - Διατήρηση σύστασης αγοράς με τιμή-στόχο τα 22,60 ευρώ ανά μετοχή