Το Γιοχάνεσμπουργκ, θεωρείται η πλουσιότερη πόλη της Αφρικής λόγω της συγκέντρωσης επιχειρήσεων και εκατομμυριούχων. Παρόλα αυτά η πόλη χρειάζεται 221 δισεκατομμύρια ραντ (12 δισεκατομμύρια δολάρια) για να καλύψει τη συντήρηση και τις καθυστερημένες αναβαθμίσεις στα οδικά δίκτυα, τα δίκτυα ηλεκτρισμού και ύδρευσης που καταρρέουν.

Το δημοτικό συμβούλιο της μεγαλύτερης πόλης της Νότιας Αφρικής συζήτησε για το έλλειμμα στα τέλη του περασμένου με βάση τα έγγραφα που είδε το Bloomberg. Έρχεται σε μια εποχή που τακτικές διακοπές ρεύματος, αποτέλεσμα βλαβών του δικτύου διανομής, έπληξαν μεγάλες εκτάσεις του Γιοχάνεσμπουργκ. Οι αξιωματούχοι αφήνουν τις λακκούβες ανεπισκεύαστες για μήνες και τμήματα της πόλης δεν είχαν νερό για 11 ημέρες τον Μάρτιο.

Νότια Αφρική – εκλογές: Τέλος στην κυριαρχία 3 δεκαετιών για το κόμμα του Μαντέλα

Η συσσώρευση εργασιών «τονίζει σημαντικούς κινδύνους για τη δημόσια ασφάλεια, την οικονομική ασφάλεια και το περιβάλλον εάν δεν αντιμετωπιστεί», ήταν μια απο τις επισημάνσεις για το οδικό δίκτυο στα έγγραφα. «Η αγνόηση των καθυστερήσεων θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση των δρόμων, μη ασφαλείς γέφυρες, πλημμύρες και αυξημένα ατυχήματα».

Πολιτική και οικονομική αναταραχή

Η οικονομική και πολιτική αναταραχή τα τελευταία χρόνια έχει επιδεινώσει την κατάσταση στην πόλη των περίπου 5 εκατομμυρίων κατοίκων που είχε οκτώ δημάρχους από το 2019 λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων συνασπισμών. Ενώ το Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο- ANC και οι Μαχητές της Οικονομικής Ελευθερίας- EFF είναι τα μεγαλύτερα κόμματα του κυβερνώντος συνασπισμού με 119 έδρες, έχουν εγκαταστήσει δήμαρχο από το κόμμα Al-Jama-ah, το οποίο έχει μόλις τρεις έδρες. Οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι συνολικά 270.

Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την εθνική κυβέρνηση όπου το ANC, το οποίο έχασε την πλειοψηφία του στις εκλογές του Μαΐου για πρώτη φορά μετά από τρεις δεκαετίες, έχει συμμαχήσει με τη Δημοκρατική Συμμαχία και ορισμένα άλλα κόμματα για να κυβερνήσει τη χώρα. Το EFF είναι στην αντιπολίτευση.

Τον περασμένο μήνα, το συμβούλιο του Γιοχάνεσμπουργκ επέβαλε αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό για τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και πήρε ένα δάνειο 2,5 δισεκατομμυρίων ραντ από το Agence Francaise de Developpement παρακάμπτοντας τις αρχικές αντιρρήσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τα έγγραφα δείχνουν ότι η πόλη έχει χάσει τον ετήσιο στόχο της για επενδύσεις σε υδάτινες υποδομές κάθε χρόνο τουλάχιστον από το 2008 και ότι η εταιρεία ηλεκτρισμού της, City Power, έχει «επείγουσες ανάγκες για αναβαθμίσεις και αντικατάσταση για να διασφαλίσει την αξιοπιστία και την ασφάλεια του δικτύου».

Ένα ξεχωριστό έγγραφο, με ημερομηνία 6 Μαρτίου, δείχνει ότι η πόλη παλεύει με τη συλλογή εσόδων από μεγάλους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών και εταιρειών, με 6,1 δισεκατομμύρια ραντ πληρωμών σε καθυστέρηση άνω των 90 ημερών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή