Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι παγκόσμιες αγορές μετοχών προσπαθούσαν να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους από το πρόσφατο sell-off.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,57% στις 499,19 μονάδες πάνω από το επίπεδό του που είχε βρεθεί  πριν από το απότομο ξεπούλημα της Δευτέρας. Οι μετοχές τεχνολογίας έκλεισαν με απώλειες 0,22% ενώ ο κλάδος των εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης σημείωσε άνοδο 1,77%.

Wall Street: Σε θετικό έδαφος ο S&P 500- Μια ανάσα πριν σβήσει τις εβδομαδιαίες απώλειες

Ο γερμανικός δείκτης DAX έκλεισε με κέρδη 0,24% στις 17.772,88 μονάδες. Ο FTSE του Λονδίνου κατέγραψε άνοδο 0,28% στις 8.168,1 μονάδες και ο γαλλικός CAC40  0,31% στις 7.269,71 μονάδες.

Η έντονη μεταβλητότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό των παγκόσμιων αγορών καθώς προσπαθούσαν να μαζέψουν τις απώλειες από το τριήμερο ξεπούλημα που ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα. Ο Stoxx 600 έκλεισε ακριβώς πάνω από την επίπεδη γραμμή την Πέμπτη μετά από διαπραγμάτευση σε αρνητικό έδαφος καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τις επόμενες εβδομάδες οι αγορές μπορεί να έχουν υπερβολικές αντιδράσεις

Ο S&P 500 γύρισε σε θετικό έδαφος μετά το πτωτικό ξεκίνημα, καθώς συνεχίζεται η απίστευτη επιστροφή του χρηματιστηρίου από το βίαιο sell off της Δευτέρας. O δείκτης είναι απέχει ελάχιστα να εξαλείψει τις απώλειες που κατέγραψε αυτή την εβδομάδα από την πλήρη εξάλειψη των απωλειών για την εβδομάδα.

Ο S&P 500 διαπραγματεύεται 0,1% υψηλότερα και υποχωρεί μόλις 0,4% για την εβδομάδα. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,1%, ενώ ο Dow Jones κινείται οριακά χαμηλότερα.

Οι αναλυτές προειδοποιούν ότι τις επόμενες εβδομάδες οι αγορές μπορεί να έχουν υπερβολικές αντιδράσεις στις ανακοινώσεις στοιχείων και στα σχόλια των κεντρικών τραπεζών μέσα στον Αύγουστο, που είναι συνήθως ένας ασταθής μήνας για τις μετοχές.

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με εβδομαδιαία πτώση 3% έκλεισε το ΧΑ

Μια εβδομάδα με αρκετά σκαμπανεβάσματα ήταν η τελευταία για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά προσπάθησε μετά τη μεγάλη βουτιά της «Μαύρης Δευτέρας» όπου έχασε 90 μονάδες. Το Χρηματιστήριο έκλεισε την εβδομάδα με συνολική πτώση 3,33% και την Παρασκευή με ισχνή άνοδο 0,06%, στις 1.383,81 μονάδες, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει κέρδη σε ποσοστό 6,97%.

Και ενώ μέχρι την Τετάρτη όλα έδειχναν ότι οι 1.400 μονάδες μπορούσαν να ανακτηθούν, φτάνοντας μέχρι και τις 1.399 την Τετάρτη, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε. Η υψηλότερη τιμή που έλαβε ενδοσυνεδριακά σήμερα ο δείκτης ήταν οι 1.394,64 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 74,39 εκατ. ευρώ, ενώ διακινήθηκαν 13.802.853 μετοχές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 0,04%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας έκλεισε αμετάβλητος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές