Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας λαμβάνοντας αισιόδοξα μηνύματα από την αγορά εργασίας.

Η απόδοση του 10ετούς υποχωρούσε κατά  περίπου 6 μονάδες βάσης στο 3,938%, παρόλα αυτά διατηρήθηκε κοντά στο επίπεδο που βρισκόταν την περασμένη εβδομάδα πριν από την αδύναμη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ που ξεκίνησε το παγκόσμιο sell off. Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου μειώθηκε κατά 2 μονάδες βάσης την ημέρα στο 4,024%.

Wall Street: Ανοίγει πτωτικά στο τέλος μια ταραχώδους εβδομάδας

Οι αποδόσεις και οι τιμές κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μια μονάδα βάσης ισούται με το ένα εκατοστό (0,01%) του ποσοστού.

Οι αρχικές αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας ανήλθαν συνολικά σε 233.000 την τελευταία εβδομάδα, ανέφερε το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη, χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις. Τα στοιχεία έδωσαν ώθηση στον S&P 500 που σημείωσε την καλύτερη επίδοση από το 2022 και ενίσχυσαν τις ασιατικές και ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, οι traders περιόρισαν τα στοιχήματα  μείωση του επιτοκίου κατά 50 μονάδες βάσης από την Federal Reserve τον Σεπτέμβριο. Tώρα τιμολογούν περίπου ίσες πιθανότητες για αυτό ή για μια κίνηση 25 μονάδων βάσης χαμηλότερα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Την Τρίτη, οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για το Δείκτη Τιμών Παραγωγού, ήτοι για τον πληθωρισμό χονδρικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές